Dočasne poverený predseda vlády Eduard Heger. FOTO: TASR/Jaroslav Novák
StoryEditor

Heger hovorí o výmenách vo vláde. Úradnícku vládu odmieta

05.05.2023, 15:47
Autor:
TASRTASR

Eduard Heger chce zabezpečiť také riadenie rezortov, ktoré bude vedieť pokračovať v reformách, aby Slovensko zbytočne nestagnovalo.

Dočasne poverený premiér Eduard Heger je otvorený akémukoľvek riešeniu, ktoré prinesie stabilitu a pokoj.

Odmieta úradnícku vládu, vidí za ňou nestabilitu. Heger hovorí aj o výmenách vo vláde. Konkrétne návrhy riešení nešpecifikoval, chce ich predostrieť prezidentke Zuzane Čaputovej, s ktorou sa má stretnúť začiatkom budúceho týždňa.

image

"Edo, pokazil si si to sám. Problém si nechal vyhnívať." Matovič kritizoval Hegera kvôli Vlčanovej kauze

Heger chce zabezpečiť také riadenie rezortov, ktoré bude vedieť pokračovať v reformách, aby Slovensko zbytočne nestagnovalo. "Som otvorený akémukoľvek riešeniu, ktoré prinesie stabilitu a pokoj," povedal.

"Ja som povedal, k výmenám príde, všetko je otvorené, ale dôležitý je cieľ," vyhlásil Heger s tým, že dovládnuť musí vláda, ktorá bude schopná pokračovať vo všetkých rozbehnutých aktivitách a plniť ich až do predčasných volieb. "Potrebujeme nájsť ľudí, ktorí budú vedieť túto krajinu viesť tak, aby zabezpečili kontinuitu. Myslím si, že dnes je vo vláde viacero takýchto ľudí. Čiže áno, môžeme sa rozprávať o nejakých výmenách, ale s pani prezidentkou ako prvou," priblížil.      

Heger zopakoval, že úradnícka vláda ohrozí stabilitu Slovenska. Odmietol, že by vo štvrtkovom prejave šlo o nátlak na prezidentku, aby úradnícku vládu nevymenovala. Súčasní ministri majú podľa neho nad sebou politické vedenie, ktoré by úradnícka vláda nemala. V čase kríz nemožno podľa neho odovzdať vládnutie ľuďom, ktorí nemajú skúsenosti ani kontakty.

"Už nechcem mať s týmto chaosom nič spoločné," povedal s tým, že sa chce na rokovaniach s prezidentkou sústrediť na to, ako zabezpečiť stabilitu a pokračovanie reforiem, investícií a doručovanie pomoci ľuďom.

01 - Modified: 2024-01-22 14:46:12 - Feat.: - Title: Dedičstvo po minulej vláde: Slovensko najnovšie dáta zaradili v Európe k rozpočtovým hriešnikom 02 - Modified: 2023-12-19 23:00:00 - Feat.: - Title: Traja premiéri, neúspešné referendum a v závere roka tisícky protestujúcich. Aké udalosti hýbali rokom 2023? 03 - Modified: 2023-12-01 08:40:14 - Feat.: - Title: Tohtoročné výmeny vlád nás stoja viac než 300-tisíc eur, časť Ódorových exministrov dá peniaze na dobročinnosť 04 - Modified: 2023-11-23 09:28:31 - Feat.: - Title: Z troch najvyšších ústavných činiteľov zarobila v roku 2022 najviac prezidentka 05 - Modified: 2023-11-07 14:05:52 - Feat.: - Title: Eduard Heger skončí na čele Demokratov, kandidatúru zvažuje Jaroslav Naď
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 19:01