FOTO TASR/Radovan Stoklasa
StoryEditor

Ozbrojené zložky vydierajú premiéra, tvrdí Pellegrini. Vedenie polície sa podľa neho dá nahradiť

19.07.2023, 12:45
Autor:
TASRTASR

Premiér podľa šéfa Hlasu neuviedol žiaden silný argument na výmenu ministra, teda že odchod ministra si vynútila ozbrojená zložka štátu vydieraním.

Ozbrojená zložka štátu si vynútila odvolanie vlastného ministra. Vyhlásil to expremiér a líder mimoparlamentného Hlasu-SD Peter Pellegrini v reakcii na odvolanie ministra vnútra Ivana Šimka. Zdá sa podľa neho, že časť štátu začala riadiť polícia. Zodpovednosť za chaos a vojnu v Policajnom zbore podľa Hlasu-SD preberá prezidentka Zuzana Čaputová.

Strana zároveň vyzvala hlavu štátu a špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica, aby sa vyjadrili k ich údajnému stretnutiu, na ktorom mal Lipšic presviedčať prezidentku, aby podržala policajného prezidenta Štefana Hamrana.

image

NAKA zasahuje pre zneužívanie eurofondov vo veľkom rozsahu, malo sa to diať za vlád Fica a Pellegriniho

"Odvolať ministra vnútra dva mesiace pred predčasnými parlamentnými voľbami v situácii, keď sa polovica obyvateľov obáva manipulácie volieb, je hazard s dôverou obyvateľstva," upozornil Pellegrini. Čuduje sa, že k odvolaniu Šimka premiér Ľudovít Ódor a prezidentka pristúpili. Premiér podľa neho neuviedol žiaden silný argument na výmenu ministra. Poznamenal, že odchod ministra si vynútila ozbrojená zložka štátu vydieraním. Ak by Šimka nevymenili a odišlo by vedenie polície, dá sa podľa neho nájsť náhrada.

Predstavitelia Hlasu-SD v tejto súvislosti kritizovali policajného prezidenta aj špeciálneho prokurátora. Nie je podľa nich možné, aby šéf polície diktoval, kto má byť ministrom vnútra. Vidia v tom potvrdenie existencie úzkej skupiny v rámci orgánov činných v trestnom konaní, ktorá má zásadný vplyv na rozhodovanie v štáte a predstaviteľov v Prezidentskom paláci, pričom je krytá aj Progresívnym Slovenskom.

Strana vyzvala prezidentku a Lipšica, aby vysvetlili svoje údajné stretnutie. Lipšic mal podľa Hlasu-SD "orodovať" za Hamrana, aby sa ho prezidentka zastala a odvolala Šimka, "aby ich chlapci mali naďalej rozviazané ruky a mohli si v štáte robiť, čo len chcú".

01 - Modified: 2024-04-27 05:55:36 - Feat.: - Title: Pellegriniho aktuálna téma sú eurovoľby, myslí si publicista Hrabko. Mal by upokojovať spoločnosť 02 - Modified: 2024-04-25 08:59:06 - Feat.: - Title: Majk Spirit čelí kritike za fotografiu s ministrom vnútra. Konečne prelomil mlčanie. Bola Pellegriniho podpora zaplatená? 03 - Modified: 2024-04-23 10:54:00 - Feat.: - Title: Web ČTK napadli hackeri, vydali správy o zmarenom atentáte na Pellegriniho 04 - Modified: 2024-04-22 09:06:26 - Feat.: - Title: V ochrane prírody budem s odborníkmi hľadať vyváženú pozíciu, tvrdí Pellegrini 05 - Modified: 2024-04-22 16:30:00 - Feat.: - Title: Pellegriniho kar: Zradcovia si u Fica neškrtnú. O čo sa hrá v Hlase?
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
27. apríl 2024 11:14