Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic. FOTO: HN/Marek Daňo
StoryEditor

Lipšic odmietol, že sa stretol s prezidentkou ohľadne kauzy okolo Šimka a Hamrana

19.07.2023, 13:01
Autor:
TASRTASR

Špeciálny prokurátor uviedol, že s prezidentkou sa naposledy stretol v marci v Slovenskom národnom divadle pri príležitosti návštevy holandského kráľovského páru.

Prezidentka Zuzana Čaputová i špeciálny prokurátor Daniel Lipšic odmietajú, že by sa v uplynulom období stretli.

Vyplýva to z ich reakcie na výzvu mimoparlamentného Hlasu, ktorý hovoril o ich údajnom stretnutí v súvislosti s ministrom vnútra Ivanom Šimkom a policajným prezidentom Štefanom Hamranom.

image

Šimko končí na poste ministra vnútra. Dôveru sa nepodarilo obnoviť, status bol poslednou kvapkou, tvrdí Ódor

"Predstavitelia strany Hlas-SD fabulujú, k žiadnej komunikácii a ani k žiadnemu osobnému stretnutiu prezidentky so špeciálnym prokurátorom Danielom Lipšicom neprišlo," uviedol riaditeľ odboru komunikácie Kancelárie prezidenta Jozef Matej.

Lipšic uviedol, že s prezidentkou sa naposledy stretol v marci v Slovenskom národnom divadle pri príležitosti návštevy holandského kráľovského páru.

"V Prezidentskom paláci som bol naposledy pred približne dvoma rokmi. Je mi ľúto, že niektorí politici opakovane zverejňujú vo vzťahu k mojej osobe dokázateľné klamstvá a neváhajú na to využiť akúkoľvek príležitosť," tvrdí.

Predstavitelia Hlasu na stredajšej tlačovej konferencii vyzvali Lipšica a prezidentku, aby sa vyjadrili k informáciám o ich údajnom stretnutí. Lipšic mal na ňom podľa Hlasu "orodovať" za Hamrana, aby sa ho prezidentka zastala a odvolala Šimka, "aby ich chlapci mali naďalej rozviazané ruky a mohli si v štáte robiť, čo len chcú".

Premiér Ľudovít Ódor v stredu oznámil koniec Šimka vo funkcii. Zdôvodnil ho naštrbenou dôverou medzi Šimkom a vedením polície. Prezidentka popoludní Šimkovi odoberie poverenie viesť rezort a dočasne poverí riadením ministerstva Ódora.

01 - Modified: 2024-04-22 15:22:07 - Feat.: - Title: Prezidentka bude tento týždeň úradovať z Košíc, stretne sa aj s primátorom 02 - Modified: 2024-04-19 17:09:37 - Feat.: - Title: Čaputová podporuje občiansku zbierku na muníciu pre Ukrajinu. Českou ju využije na pomoc Kyjevu 03 - Modified: 2024-04-19 12:26:58 - Feat.: - Title: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti, tvrdí prezidentka 04 - Modified: 2024-04-18 11:12:24 - Feat.: - Title: Čaputová povýšila a vymenovala generálov ozbrojených síl 05 - Modified: 2024-04-17 16:17:47 - Feat.: - Title: Prezidentka sa rozlúčila s Nitrianskym krajom symbolicky na zámku
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 18:39