Predseda parlamentu Boris Kollár. FOTO: TASR/Pavol Zachar
StoryEditor

Kollár podporuje vyplatenie kompenzácií samosprávam. Odmieta tvrdenia o politickej kampani

21.07.2023, 12:37
Autor:
TASRTASR

Šéfa hnutia a predsedu Národnej rady Borisa Kollára mrzí, že sa v piatok nepodarilo k tejto téme otvoriť mimoriadnu schôdzu parlamentu.

Hnutie Sme rodina podporuje vyplatenie kompenzácií vo výške 108 miliónov eur samosprávam, ktoré sľúbila vláda expremiéra Eduarda Hegera.

Šéfa hnutia a predsedu Národnej rady Borisa Kollára mrzí, že sa v piatok nepodarilo k tejto téme otvoriť mimoriadnu schôdzu parlamentu.

Odmietol ale argumenty, že si z témy niektoré strany urobili predvolebnú kampaň. V tomto prípade nie je dôležité, kto návrhy predkladá, ale aký je ich obsah, povedal po neúspešnom hlasovaní o otvorení schôdze Kollár.  

"Mne sa tiež nepáči, že to predložil Smer. Ja by som bol radšej, keby to predložilo OĽANO alebo Demokrati," povedal Kollár. V tomto prípade podľa neho nesmú strany politikárčiť, pretože pokiaľ samosprávy peniaze nedostanú, zaplatia to občania vo zvýšených daniach a poplatkoch. "Nesmieme sa pozerať na to, kto to predkladá, ale čo predkladá," dodal Kollár.

Predseda hnutia Sme rodina pripomenul, že parlament zmenou zákona znížil príjmy samospráv a peniaze použil na sociálnu oblasť, čo podľa neho bolo správne riešenie. "Ale takisto sa vláda zaviazala, že túto kompenzáciu dostanú," pripomenul Kollár.

Mrzí ho, že vláda premiéra Ľudovíta Ódora nepristúpila k naplneniu sľubu bývalej vlády, no rešpektuje, že premiér chce počkať do 15. augusta, aby videl aktuálny stav verejných financií.  

Predseda parlamentu sa vyjadril aj k ďalšej neotvorenej schôdzi, ktorá sa mala zaoberať kauzou okolo odchodu Ivana Šimka z vedenia rezortu vnútra. Podľa Kollára je neprijateľné, aby policajti svojím nátlakom a hrozbami výpoveďou menili ministrov. "Je to nešťastné a dúfam, že sa to nebude opakovať," dodal Kollár.

 

01 - Modified: 2024-04-26 17:30:56 - Feat.: - Title: Hlina v HNtelevízii: Fico má systém, ako skrotiť Danka 02 - Modified: 2024-04-26 12:55:09 - Feat.: - Title: "Vláda berie ľudom práva." Časť opozície vyzýva prezidentku nepodpísať zákon o strategických investíciách 03 - Modified: 2024-04-25 12:59:54 - Feat.: - Title: Nedostavil sa na vypočutie. Opozícia vyzvala prezidenta Finančnej správy, aby zodpovedal otázky na schôdzi 04 - Modified: 2024-04-21 12:28:04 - Feat.: - Title: PS možno Rašiho ako šéfa parlamentu nepodporí, Drucker odmieta spory v koalícii 05 - Modified: 2024-04-19 12:34:04 - Feat.: - Title: Je vylúčené, aby SNS vnucovala slovenskej kultúre iba svoj pohľad, kritizoval Mikloško
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
28. apríl 2024 11:22