Bývalý štátny tajomník ministerstva investícií a informatizácie. Dušan Velič. FOTO: TASR/Pavel Neubauer
StoryEditor

Tragická nehoda v Bratislave. Po zrážke s autom zomrel bývalý štátny tajomník Dušan Velič

31.07.2023, 13:20
31.07.2023, 14:33
Autor:
redred

Na Búdkovej ulici došlo k dopravnej nehode medzi vodičom motorového vozidla značky Volvo a vodičom motocykla.

V pondelok doobeda pri tragickej dopravnej nehode na Búdkovej ulici zomrel bývalý štátny tajomník ministerstva informatizácie Dušan Velič. Informáciu priniesla televízia JOJ24

Pri dopravnej nehode sa zrazil vodič motorového vozidla značky Volvo s vodičom motocykla.

"Podľa doposiaľ zistených informácií k zrážke motorového vozidla s motocyklistom malo dôjsť pri vychádzaní motorového vozidla zn. Volvo z parkoviska na hlavnú cestu," informovala polícia.

Dodala, že vodič motocykla v dôsledku zrážky utrpel zranenia nezlučiteľné so životom, ktorým na mieste podľahol.

Dychová skúška u 42-ročného vodiča vozidla značky Volvo bola s negatívnym výsledkom, doplnila polícia. 

Velič bol na kandidátke OĽANO v predčasných parlamentných voľbách na 145. mieste. Na ministerstve pôsobil pod vedením Veroniky Remišovej. Velič kandidoval aj na predsedu Bratislavského samosprávneho kraja.

"Bol to výborný kolega, priateľ, odborník, profesionál, ktorý si svojím ľudským prístupom vedel získať srdcia a vždy hľadal cesty, ako povzbudiť a prispieť k vyriešeniu aj tých najzložitejších problémov," napísal rezort investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie v reakcii na Veličovo úmrtie.

OĽANO informovalo, že s hlbokým zármutkom prijali správu o tragickej smrti nášho priateľa, kolegu a kandidáta Prof. Dušana Veliča.

"Odišiel slušný, charakterný a svedomitý človek, ktorý kdekoľvek kde pôsobil, šíril optimizmus a išiel príkladom. Svojím povestným zápalom ako štátny tajomník ministerstva investícií výrazne posúval Slovensko dopredu. Dušan nám aj v ťažkých chvíľach dával silu ísť ďalej a nikdy sa nevzdávať. Nikdy na neho nezabudneme," napísalo hnutie OĽANO.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
04. máj 2024 05:42