Novinárka Monika Tódová si preberá ocenenie Biela vrana. FOTO: TASR/Martin Baumann 
StoryEditor

Monika Tódová verejne prehovorila o svojom vzťahu k sudkyni Pamele Záleskej

08.08.2023, 21:47
Autor:
pebpeb

Novinárka Monika Tódová tvrdí, že po tom, ako sa začala priateliť so známou sudkyňou, tak to oznámila šéfredaktorovi a prijali potrebné opatrenia.

Novinárka Monika Tódová prvýkrát komentovala svoj vzťah k sudkyni Pamele Záleskej. Tódová tak urobila po tom, ako sa počas víkendu začalo šíriť video, ktoré zachytáva obe ženy počas spoločnej dovolenky. 

Jeho autorom je kontroverzný aktivista Martin Daňo, ktorý patrí medzi hlavné postavy slovenskej dezinformačnej scény.

Tódová v Newsfiltri objasňuje, prečo sa čitateľom rozhodla poskytla poskytnúť odpovede na ich otázky. Uvedomuje si podľa vlastných slov, že dôvera je kľúčová hodnota novín a možno ešte dôležitejšia je dôvera súdov v očiach verejnosti.

image

Novinárka so sudkyňou na dovolenke. Ohrozuje to nezávislú žurnalistiku a justíciu?

Záleská je pre Tódovú vzorom

Novinárka napísala na úvod, že je rozvedená a že so svojím bývalým manželom má priateľský vzťah.

O Záleskej píše, že ju spoznala, keď s ňou robila rozhovor. "Keď sme sa neskôr začali priateliť, oznámila som to šéfredaktorovi a prijali sme v redakcii potrebné opatrenia," dodáva.

Tvrdí, že o sudkyni Záleskej už dlhšie nepíše a neprináša ani spravodajstvo z jej súdnej siene. Záleská je pre Tódovú "eticky a morálne veľký vzor."

Ďalej píše o tom, že sa vyskytujú na verejnosti a neskrývajú sa. Ako príklad uviedla, že spolu chodia do divadla alebo do reštaurácií. Podľa Tódovej slov sa spolu so sudkyňou stretli viackrát v Tatrách s bývalým šéfom NAKA Branislavom Zurianom a pozdravili sa. 

Kritika od Fica či Uhríka

Novinárka napísala, že od Záleskej nikdy nemala žiadnu tajnú informáciu. "Keď som kedysi zverejnila Threemu, súd ju ešte ani len nemal k dispozícii. Sudcovia nehovoria o svojich prípadoch priateľom a ani doma rodine," tvrdí Tódová.

Na zverejnenie videa reagovali aj viacerí politici. Šéf strany Smer-SD samotnú informáciu využil na kritiku práce Tódovej a Záleskej, pričom obe ženy urážal a označoval hanlivými výrazmi.

Kontakty medzi novinárkou a sudkyňou kritizoval napríklad aj líder hnutia Republika Milan Uhrík či Tomáš Taraba kandidujúci za SNS.

Pamela Záleská bude rozhodovať v prípade nitrianskeho podnikateľa Norberta Bödöra. Súdny proces sa začína koncom augusta.

01 - Modified: 2023-09-04 13:56:51 - Feat.: - Title: Sudkyňu Záleskú uznali vinnou: Za oneskorené uznesenie dostala nakoniec nižší trest 02 - Modified: 2023-08-15 17:43:20 - Feat.: - Title: Záleská odmietla, že by vynášala informácie. Priateľský vzťah s Tódovou som nemusela oznamovať, tvrdí sudkyňa 03 - Modified: 2023-08-09 11:27:36 - Feat.: - Title: Sudca Mazák o vzťahu Záleskej a Tódovej: Bude súdna rada riešiť konflikt záujmov? 04 - Modified: 2023-08-09 11:32:40 - Feat.: - Title: K vzťahu novinárky Moniky Tódovej a sudkyne Pamely Záleskej sa vyjadril šéf Súdnej rady Ján Mazák 05 - Modified: 2023-08-08 14:02:53 - Feat.: - Title: Novinárka so sudkyňou na dovolenke. Ohrozuje to nezávislú žurnalistiku a justíciu?
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
09. apríl 2024 22:07