Predseda strany SNS Andrej Danko. FOTO: TASR/Pavel Neubauer
StoryEditor

Zo zatýkania sa ľudia nenajedia. Od volieb očakávam zmenu pomerov, vzoprieme sa liberalizmu, povedal Danko

22.08.2023, 11:38
Autor:
TASRTASR

Od volieb očakáva Andrej Danko zásadnú zmenu politických pomerov na Slovensku, za najbližších možných povolebných partnerov označil Smer-SD a Hlas-SD.

Kabinety Igora Matoviča a Eduarda Hegera nedokázali za tri a pol roka realizovať žiadne systémové opatrenia, na ktoré by mohla nasledujúca vláda nadviazať. V TASR TV to povedal predseda SNS Andrej Danko.

Ocenil zmeny stavebného zákona a pravidiel pre verejné obstarávania, ale zároveň skonštatoval, že výstavba diaľnic, aj rekonštrukcia nemocníc stagnuje. "Je tu čo riešiť. Ľudia sa nenajedia z toho, že sa tu bude zatýkať a kto sa komu bude mstiť," vyhlásil.

Ceny potravín

Ceny potravín v pomere k priemernej mzde sú podľa neho na Slovensku jedny z najvyšších v Európskej únii, mladých ľudí ohrozuje rast úrokov na hypotékach a celú republiku hroziaci nárast cien energií.

image

Mal by Hamran skončiť ako policajný prezident? HN sa pýtali politikov (anketa)

"Zadlžujeme sa, nič nebudujeme, každý sa s každým háda a každého nenávidí. To sa musí skončiť," uviedol Danko.

Pred letom podľa neho mnoho straníckych lídrov hovorilo o spájaní politických síl, pričom SNS dokázala úspešne spojiť na svojej kandidátnej listine viacero konzervatívnych a národne orientovaných politických subjektov, ktoré by samostatne nemali šancu postúpiť do Národnej rady. Cieľom podľa neho nie je len postup do parlamentu, ale "úprimná snaha vzoprieť sa liberalizmu".

Konzervatívna kandidátka

Na kandidátnej listine tak figurujú ľudia okolo Tomáša Tarabu, Miroslava Radačovského, či Rudolfa Huliaka. "Máme tam mladého pána Lučanského, bývalého župana Milana Belicu, Romana Michalka, Martinu Šimkovičovú, starostov, primátorov a vedenie SNS," doplnil Danko.

Od volieb očakáva zásadnú zmenu politických pomerov na Slovensku, za najbližších možných povolebných partnerov označil Smer-SD a Hlas-SD. "Teraz je dôležité, aby Peter Pellegrini nezradil. Nerozumiem, prečo sa k spolupráci s Progresívnym Slovenskom hlási KDH," poznamenal Danko.

Poukázal na to, že Adam Lučanský vyvinul aplikáciu, s pomocou ktorej bude možné počas volieb realizovať paralelné sčítavanie hlasov.

"Tento software odporúčame každému členovi, ktorý je za nás vo volebnej komisii. Poprosím aj Fica a Pellegriniho, nemám problém aj Republiku. Čím viac fotiek zápisníc tam bude, tým ľahšie to zrátame," zhrnul. Keď sa podozrenia z falšovania volebných výsledkov vyšetrujú aj v USA, je podľa neho naivné automaticky predpokladať, že na Slovensku je takýto problém vylúčený.

01 - Modified: 2023-08-21 14:20:04 - Feat.: 1 - Title: Mal by Hamran skončiť ako policajný prezident? HN sa pýtali politikov (anketa) 02 - Modified: 2023-08-21 10:34:28 - Feat.: 1 - Title: Potopil Fica s Kaliňákom, opísal gang zo šiesteho poschodia. Známy kajúcnik Bernard Slobodník spoznal trest 03 - Modified: 2023-08-18 20:35:51 - Feat.: 1 - Title: Šéf SIS Michal Aláč vypovedal na NAKA, vzali ho do kolúznej väzby
01 - Modified: 2024-04-26 14:36:46 - Feat.: - Title: Polícia zverejnila po viac ako sto dňoch video z nehody Andreja Danka 02 - Modified: 2024-04-26 09:57:02 - Feat.: - Title: GALÉRIA Zametám vás všade. Internet okamžite reaguje na Dankov splnený sľub o upratovaní Dúbravky 03 - Modified: 2024-04-26 11:37:17 - Feat.: - Title: Danko sa pre zdemolovaný semafor dva roky neposadí za volant, dnes upratoval Dúbravku 04 - Modified: 2024-04-24 12:53:13 - Feat.: - Title: V RTVS má rapídne pribudnúť reklama. Nebudú sa prerušovať filmy, ubezpečuje Michelko 05 - Modified: 2024-04-26 14:30:00 - Feat.: - Title: Bitka o justíciu sa rozbehla naplno, na novej zápletke sú zaujímavé dve veci (komentár)
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
27. apríl 2024 13:48