Ilustračná fotografia. FOTO: TASR/ Pavel Neubauer
StoryEditor

NAKA zadržala v rámci policajnej akcie Corrumpere 1 advokáta Františka Poláka, obvinili ho z korupcie

25.08.2023, 11:22
Autor:
TASRTASR

Právny zástupca okrem tohto obvinenia čelí s Ľubomírom A. a Ľubomírom T. obžalobe z pokračovacieho obzvlášť závažného zločinu vydierania, legalizácie príjmu z trestnej činnosti a zločinu podplácania.

Národná kriminálna agentúra zadržala v rámci policajnej akcie Corrumpere 1 Františka Poláka. Obvinený je z korupcie. Informáciu potvrdili z odboru komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru. Upozornil na to portál tvnoviny.sk.

"Zadržaná osoba je obvinená z toho, že sa mala v minulosti dopustiť korupčnej trestnej činnosti, a to v súvislosti s vybavovaním prepustenia väzobne stíhaných osôb, ktoré boli vzaté do väzby," priblížila polícia s tým, že išlo o prípad s krycím názvom Média, ktorý vyšetrovala NAKA v rokoch 2017 až 2021.

Advokát okrem tohto obvinenia čelí s bývalým šéfom kontrarozviedky SIS Ľubomírom Arpášom a Ľubomírom T. obžalobe z pokračovacieho obzvlášť závažného zločinu vydierania, legalizácie príjmu z trestnej činnosti a zločinu podplácania.

Obvinili ich v rámci policajnej akcie Babylon. Prípadom sa zaoberá banskobystrické pracovisko Špecializovaného trestného súdu.

 

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
12. máj 2024 18:49