Šéf Hlasu Peter Pellegrini. FOTO: TASR/Pavol Zachar
StoryEditor

Pellegrini: Vláda by mala zrušiť mimoriadnu situáciu v súvislosti s pandémiou

05.09.2023, 16:59
Autor:
TASRTASR

Peter Pellegrini tvrdí, že vláda by mala odvolať aj policajného prezidenta Štefana Hamrana, ktorý situáciu s nelegálnou migráciou nezvládol.

Vláda by mala zrušiť mimoriadnu situáciu v súvislosti s pandémiou, na pomoc by mala vyslať armádu a mala by obmedzovať nelegálnych migrantov na slobode.

Zároveň by mala odvolať policajného prezidenta Štefana Hamrana, ktorý situáciu s nelegálnou migráciou nezvládol. Uviedol to predseda mimoparlamentnej strany Hlas Peter Pellegrini po utorkovom stretnutí s premiérom Ľudovítom Ódorom.

"Premiéra sme požiadali, aby zvážil ukončenie mimoriadnej situácie z titulu pandémie nového koronavírusu. Pretože táto mimoriadna situácia zahŕňa obmedzenie možnosti zaistiť migrantov na slobode alebo ich deportovať, vyhosťovať mimo Slovenska," povedal šéf Hlasu.

Zároveň pripomenul, že štát má k dispozícii vlastné zariadenia, v ktorých môže migrantov obmedziť na slobode. Je to podľa exministerky vnútra Denisy Sakovej (Hlas) právne čisté a Slovensko to má zahrnuté v zákone o pobyte cudzincov.

Na pomoc s nelegálnou migráciou má byť povolaná aj armáda. Má pomáhať polícii na dvoch frontoch, a to udržiavať poriadok a robiť kontroly na vytypovaných miestach.

"Otvorene som premiérovi povedal, že na jeho mieste by som Hamrana okamžite odvolal z funkcie policajného prezidenta, pretože nezvláda túto situáciu," podotkol Pellegrini.

Hamranove tlačové konferencie podľa neho neupokojujú situáciu na Slovensku, naopak, vzbudzujú vášne.

Ódor sa podľa predsedu Hlasu téme venuje a v stredu na vláde plánuje predstaviť opatrenia. "Nešlo o žiadnu dohodu s premiérom. Išlo skôr o tlmočenie nášho pohľadu," skonštatoval.

Premiér je podľa jeho hovorcu Petra Majera v súvislosti s nelegálnou migráciou v kontakte s viacerými lídrami politických strán. "Pre ich pracovný program väčšinou telefonicky. Viac informácií bude komunikovať po zajtrajšom rokovaní vlády," uviedol Majer pre TASR.

01 - Modified: 2024-04-27 05:55:36 - Feat.: - Title: Pellegriniho aktuálna téma sú eurovoľby, myslí si publicista Hrabko. Mal by upokojovať spoločnosť 02 - Modified: 2024-04-25 08:59:06 - Feat.: - Title: Majk Spirit čelí kritike za fotografiu s ministrom vnútra. Konečne prelomil mlčanie. Bola Pellegriniho podpora zaplatená? 03 - Modified: 2024-04-23 10:54:00 - Feat.: - Title: Web ČTK napadli hackeri, vydali správy o zmarenom atentáte na Pellegriniho 04 - Modified: 2024-04-22 09:06:26 - Feat.: - Title: V ochrane prírody budem s odborníkmi hľadať vyváženú pozíciu, tvrdí Pellegrini 05 - Modified: 2024-04-22 16:30:00 - Feat.: - Title: Pellegriniho kar: Zradcovia si u Fica neškrtnú. O čo sa hrá v Hlase?
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
28. apríl 2024 18:14