Poslanec Národnej rady Slovenskej republiky Robert Fico. FOTO: TASR/Pavel Neubauer
StoryEditor

Poslanci nemajú záujem riešiť migráciu, vládny návrh nič nevyrieši, vyhlásil Fico

08.09.2023, 11:03
Autor:
TASRTASR

Šéf Smeru predpokladá, že poslanci sa ešte pokúsia otvoriť mimoriadnu schôdzu k vládnej novele týkajúcej sa migrácie.

Je evidentné, že poslanci národnej rady nemajú záujem riešiť migráciu. Vládna novela zákona o pobyte cudzincov nič nevyrieši. Skonštatoval to predseda opozičného Smeru-SD Robert Fico po tom, ako sa nepodarilo otvoriť mimoriadnu schôdzu, ktorú k migrácii iniciovala jeho strana. Poukázal na nechránené slovenské hranice a upozornil na možné zhoršovanie sa situácie.

image

Primátor Šiah pre HN: Štátna polícia situáciu nezvláda, migrantov vypúšťa priamo na verejné priestranstvo

Šéf Smeru-SD predpokladá, že poslanci sa ešte pokúsia otvoriť mimoriadnu schôdzu k vládnej novele týkajúcej sa migrácie. "My túto schôdzu nebudeme podporovať, pretože tu nie je problém s papierikmi," skonštatoval s tým, že problémom sú nechránené hranice.

Uviedol, že ak Nemecko zatvorí hranice s Českou republikou, tá obnoví kontroly na hraniciach s nami. Riešenie vidí preto v riadnej kontrole hraníc. Považuje za nemožné, aby nelegálni migranti prechádzali bez problémov našimi hranicami.

Riešenie aktuálnej situácie v krajine vidí Fico v blížiacich sa septembrových parlamentných voľbách. Podotkol však, že vláda po voľbách nevznikne za jeden deň a ešte niekoľko týždňov môže vládnuť kabinet úradníkov. Upozornil, že situácia s migrantami Čo sa týka situácie s pediatrami, podľa Fica musela vláda rátať s tým, že časť politikov nemôže súhlasiť s jej návrhom na riešenie situácie. "Sme ľavičiari, predsa nebudeme hlasovať za to, že ľudia budú mať zúžený prístup k lekárom a ešte budú platiť aj väčšie poplatky. Čo urobí vláda Ľudovíta Ódora, neviem, ale ako obyčajne, asi neurobí nič," podotkol.

01 - Modified: 2024-05-05 11:45:56 - Feat.: - Title: Fico, Pellegrini a Danko majú dobrý vzťah, tvrdí predseda SNS. Gröhling hovorí o koaličnej kríze 02 - Modified: 2024-05-04 22:00:00 - Feat.: - Title: "Putin mal pravdu." Rusi sa vracajú a prezident propagandisticky oslavuje, ťaží z toho aj ekonomika 03 - Modified: 2024-05-02 16:33:42 - Feat.: - Title: Cez Lamanšský prieliv priplávalo do Británie na 700 migrantov, tento rok najviac za deň 04 - Modified: 2024-05-02 14:00:43 - Feat.: - Title: Fico tvrdo kritizoval politiku Bruselu: Európska únia je bezradná, zo samitov sú vojnové kabinety 05 - Modified: 2024-05-03 08:13:39 - Feat.: - Title: Fico o druhom pilieri: Nechceme ľuďom brať peniaze, ale pomôcť s lepším zhodnotením
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
05. máj 2024 20:49