Prepadnutý most v Levočskej doline. FOTO: Facebook mesta Levoča
StoryEditor

Pri vstupe do Levočskej doliny sa prepadol most, časť ľudí je odrezaná

12.09.2023, 12:06
Autor:
TASRTASR

Levoča vyhlásila mimoriadnu situáciu.

Pri vstupe do Levočskej doliny pri Levoči sa prepadol most, časť miestneho obyvateľstva je odrezaná od sveta.

Potvrdila to Vladimíra Novotná Čajová z Mestského úradu v Levoči. V dôsledku toho mesto vyhlásilo mimoriadnu situáciu.

Operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove potvrdil, že na mieste zasahujú traja príslušníci z Levoče s jedným kusom techniky. "Na poškodenom moste je domiešavač, z ktorého prečerpávajú betón," uviedol.

K prepadnutiu mostnej konštrukcie došlo okolo 8. hodiny. Pri dopravnej nehode sa podľa Novotnej Čajovej nikto nezranil, znemožnený bol však prejazd motorovými vozidlami približne pre 30 ľudí žijúcich v tejto lokalite.

"Pri prejazde vozidla, ktoré prevážalo betón na stavebné práce cez mostné teleso, došlo k deštrukcii tohto mosta a následnému uviaznutia vozidla," uviedla s tým, že Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja v súčinnosti s mestom pracujú na dodávke, osadení a montáži dočasného pontónového mosta, čím sa obnoví funkčnosť prechodu miestneho obyvateľstva. "Rieši sa aj vyslobodenie uviaznutého vozidla na poškodenom moste," uzavrela Novotná Čajová.

 

01 - Modified: 2023-12-31 18:30:00 - Feat.: - Title: Príbehy stredísk, ktoré zatvorila energokríza: Jedno to už nerozchodilo a je na predaj, v iných sa opäť lyžuje
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. máj 2024 09:19