StoryEditor

Lipšic sa ostro ohradil voči výrokom Fica. Postup Hamrana sa nechystá napodobniť

03.10.2023, 13:55
Autor:
lmlmTASRTASR

Daniel Lipšic na brífingu odpovedal aj na otázku, či neodíde z funkcie špeciálneho prokurátora.

Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic dnes na brífingu povedal, že považuje za neprijateľné útoky politickej moci na kariérnych prokurátorov Úradu špeciálnej prokuratúry.

"Považujem za neprijateľné, aby sa politická moc vyhrážala predstaviteľom justičných inštitúcií," reagoval Lipšic na kritiku zo strany šéfa Smeru Roberta Fica.

image

Fico avizuje čistky. Hamran, Lipšic a niektorí prokurátori musia byť okamžite vymenení, vyhlásil

Poukázal na to, že prokurátori Úradu špeciálnej prokuratúry majú na súdoch vyše 90-percentnú úspešnosť. "Vďaka nim sú odsúdené mnohé prípady organizovaného zločinu, ekonomickej trestnej činnosti, úkladných vrážd," doplnil.

Prokurátori podľa Lipšica bojujú za spravodlivosť a rovnosť pred zákonom napriek tomu, "že sú napádaní, kritizovaní, škandalizovaní a že je im vyhrážané". Poukázal tiež na to, že v minulosti sa niektoré kauzy, v ktorých išlo o vplyvné osoby, stíhať nemohli.

Lipšic na brífingu odpovedal aj na otázku, či neodíde z funkcie špeciálneho prokurátora.

Napríklad prezident policajného zboru Štefan Hamran viackrát potvrdil, že po nástupe Roberta Fica k moci sa vzdá funkcie. "Zo žiadneho boja som nikdy neutiekol a ani neutečiem," odkázal Lipšic.

Lipšic zvolal brífing, aby reagoval na výroky lídra Smeru Roberta Fica, ktorý uviedol, že Smer je po voľbách pripravený na personálne zmeny v orgánoch činných v trestnom konaní, no jej cieľom nie sú zmeny v základnej infraštruktúre orgánov.

image

Kto ovládne rezort vnútra? Kaliňák je pre Smer hrdina hľadajúci pomstu. Karty môže zamiešať jeho „pravá ruka“

Problém vidí v súčasných politických nomináciách na rôzne pozície, napríklad vo vedení Úradu špeciálnej prokuratúry. Poukázal na rôzne obvinenia a kauzy. "Nikto ich nebude zatvárať, to je vec OČTK," deklaroval.

01 - Modified: 2024-04-26 11:04:40 - Feat.: - Title: Fico plánuje na desaťročie dopredu. Peniaze z plánu obnovy môžu byť štartom veľkej modernizácie 02 - Modified: 2024-04-26 10:39:47 - Feat.: - Title: PS ohlásilo ďalší protest v Bratislave. Ficova vláda valcuje ako autokrati, kritizuje Šimečka 03 - Modified: 2024-04-26 09:58:46 - Feat.: - Title: Fico: S Jourovou sme mali veľmi vážny rozhovor. Verím, že jej návšteva zatvorí ústa opozícii 04 - Modified: 2024-04-25 14:54:21 - Feat.: - Title: Potraviny na Slovensku sú drahšie ako v Poľsku o 39 percent. Fico sľuby nesplnil, tvrdí Matovič 05 - Modified: 2024-04-25 13:02:01 - Feat.: - Title: Konanie Fica vykazuje podľa Remišovej známky zastrašovania súdnej moci
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
27. apríl 2024 04:25