Predseda SaS Richard Sulík počas brífingu. FOTO: TASR/Martin Baumann
StoryEditor

Slovensko čaká koalícia temna a návrat do minulosti, reaguje SaS na rozhodnutie Hlasu

10.10.2023, 18:24
Autor:
TASRTASR

Slovensko podľa Sulíka stojí pred otázkami, čo bude s právami menšín, spravodlivosťou a so zahraničným smerovaním krajiny.

Líder Hlasu Peter Pellegrini vymenil Slovensko za koalíciu temna a návrat do minulosti. Vyhlásila to SaS v reakcii na rozhodnutie Hlasu rokovať o vytvorení vlády len so Smerom a SNS. SaS chce byť tvrdou opozíciou a vládu kontrolovať.

"Je pre nás sklamaním, že ponuka pre Petra Pellegriniho nielen na post premiéra, ale aj na pozíciu ministerstva vnútra, neprišla hneď po voľbách. To, bohužiaľ, využil Robert Fico. Presne pred týmto scenárom sme opakovane varovali. Slovensko tak čakajú ťažké roky," uviedol šéf SaS Richard Sulík.

image

Hlas sa rozhodol a ukončil špekulácie. Rokovať o zostavení vlády bude už len so Smerom a SNS

Podľa neho Slovensko stojí pred otázkami, čo bude s právami menšín, spravodlivosťou a so zahraničným smerovaním krajiny.

Podpredseda SaS Branislav Gröhling dodal, že ak by Pellegrinimu išlo o Slovensko, "neodovzdá krajinu do rúk človeka, počas ktorého tu bola všadeprítomná korupcia či prišlo k vražde nevinného novinára". Očakáva nepríjemné prekvapenie z rozdelenia funkcií, ktoré budú mať vplyv na spravodlivosť, budúcnosť školstva a celého štátu.

image

Progresívci rešpektujú rozhodnutie Hlasu. Budeme však tvrdou opozíciou, odkazujú

"V SaS budeme túto koalíciu dôkladne sledovať a pozerať jej na prsty. To bude obzvlášť dôležité pri stranách, ako Smer-SD a SNS, ktoré majú históriu bohatú na korupčné kauzy," podotkol.

Pellegrini v utorok informoval o jednohlasnom rozhodnutí predsedníctva Hlasu, že bude viesť ďalšie rokovania o zostavení vlády iba so Smerom a SNS. Šéf Smeru Robert Fico potvrdil, že naďalej preferuje koalíciu s Hlasom a SNS. Chce urobiť všetko pre to, aby sa to podarilo.

01 - Modified: 2024-04-27 05:55:36 - Feat.: - Title: Pellegriniho aktuálna téma sú eurovoľby, myslí si publicista Hrabko. Mal by upokojovať spoločnosť 02 - Modified: 2024-04-26 10:47:52 - Feat.: - Title: Vláda zdvihne daň z príjmov, tvrdí SaS. Ficov kabinet má podľa nich zasiahnuť aj do druhého piliera 03 - Modified: 2024-04-25 18:34:42 - Feat.: - Title: Post predsedu parlamentu patrí Hlasu. Ak SNS nedá hlasy, bude ho zastupovať Žiga, tvrdí Raši 04 - Modified: 2024-04-25 14:32:26 - Feat.: - Title: Ekonomická váha Európskej únie vo svete za 40 rokov klesla na polovicu, tvrdí Sulík a kritizuje Green Deal 05 - Modified: 2024-04-25 08:59:06 - Feat.: - Title: Majk Spirit čelí kritike za fotografiu s ministrom vnútra. Konečne prelomil mlčanie. Bola Pellegriniho podpora zaplatená?
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
27. apríl 2024 22:19