StoryEditor

Fico, Pellegrini a Danko si rozdelili posty vo vláde. Smer má premiéra, Hlas najviac ministerstiev

11.10.2023, 10:39
11.10.2023, 13:23
  • Smer bude mať šesť ministerstiev, Hlas sedem a SNS tri.
  • Vzniknúť má aj nový rezort, ktorý pripadne národniarom. 
  • Podľa informácií HN by novým rezortom malo byť ministerstvo športu a cestovného ruchu.

Smer, Hlas a SNS podpísali memorandum o porozumení, v ktorom sa dohodli sa na podpise koaličnej zmluvy a prerozdelení pozícií.

Premiérsky post bude patriť Smeru-SD, predsedu Národnej rady nominuje Hlas. Smer bude mať šesť ministerstiev, Hlas sedem a SNS tri. Vzniknúť má aj nové ministerstvo, ktoré pripadne Dankovej strane.

Podľa informácií HN by malo pribudnúť ministerstvo športu a cestovného ruchu.

Fico o konsolidácii

Fico povedal, že z návrhu rozpočtu Ódorovej vlády nie je pre neho nič inšpirujúce a podľa neho tam chýbajú prvky solidarity.

"Chcem vyhlásiť, že urobíme všetko preto, aby Slovensko išlo hore so životnou úrovňou. Konsolidácia verejných financií nemôže ísť na úkor štandardu," povedal Fico.

ANKETA
Ste spokojná/ý s novou koalíciou v zložení Smer, Hlas a SNS?

Apel na prezidentku

Šéf Hlasu Peter Pellegrini vyhlásil, že je dôležité mať novú vládu čo najskôr. "Chceme, aby to bola vláda, ktorá bude od prvého dňa jeden po druhom riešiť najpálčivejšie problémy, ktoré sužujú krajinu. My už nemáme ten luxus, aby sme tu mali vládu, ktorá sa bude učiť," povedal Pellegrini.

Zdôraznil, že Slovensko potrebuje novú vládu čo najskôr. Cez médiá preto požiadal prezidentku, aby poskytla maximálnu súčinnosť.

Danko chce byť konštruktívny partner

V podpísanom memorande garantujú traja lídri zahraničnopolitickú orientáciu na základe členstva v Európskej únii a NATO, ako aj v ďalších významných medzinárodných organizáciách "pri plnom rešpektovaní suverenity a národnoštátnych záujmov Slovenska a posilňovaní zdravého vlastenectva".

Danko v prejave povedal, že SNS bude konštruktívnym koaličným partnerom. Dodal, že budú prispievať k stabilite a upokojeniu spoločnosti i riešeniu problémov.

"Sme poučení a pripravení slúžiť a pracovať, každý z nás má iný politický príbeh. Sme predsedovia relevantných politických strán, nemusíme mať zhodné názory," povedal Danko po podpísaní memoranda o porozumení. Dodal, že budúce koaličné strany si dali cieľ upokojiť spoločnosť, zastabilizovať verejné financie a začať riešiť problémy ľudí.

 

01 - Modified: 2024-04-29 15:07:14 - Feat.: - Title: Iniciátor zbierky na muníciu: Fico znevážil všetkých, ktorí prispeli. Len sme sa pridali k štátnym zbrojovkám 02 - Modified: 2024-04-27 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Fico hovorí, že iba plní sľub voličom. Opozícia tvrdí, že ide o politický útok 03 - Modified: 2024-04-27 05:55:36 - Feat.: - Title: Pellegriniho aktuálna téma sú eurovoľby, myslí si publicista Hrabko. Mal by upokojovať spoločnosť 04 - Modified: 2024-04-26 11:04:40 - Feat.: - Title: Fico plánuje na desaťročie dopredu. Peniaze z plánu obnovy môžu byť štartom veľkej modernizácie 05 - Modified: 2024-04-26 14:36:46 - Feat.: - Title: Polícia zverejnila po viac ako sto dňoch video z nehody Andreja Danka
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
30. apríl 2024 14:02