Predstavitelia strany Hlas. FOTO: TASR/Jaroslav Novák
StoryEditor

Pellegrini rázne odmietol možné spájanie so Smerom: Hlas nebude hrať takéto hry

21.11.2023, 12:59
Autor:
TASRTASRredred

Peter Pellegrini deklaroval, že Hlas je s vládnym programom stotožnený a spokojný. Poďakoval sa partnerom, že v ňom akceptovali zásadné priority strany.

Schválenie programového vyhlásenia vlády je prvým krokom k budovaniu silného a sociálne spravodlivého štátu. Vyhlásil to predseda Národnej rady a Hlasu Peter Pellegrini po tom, ako poslanci vládny program odsúhlasili a vyslovili dôveru vláde Roberta Fica (Smer).

Pripomenul sľuby

"Schválením PVV vykročilo Slovensko na cestu budovania silného a sociálne spravodlivého štátu, ktorého stredobodom pozornosti je človek," povedal Pellegrini.

Deklaroval, že Hlas je s vládnym programom stotožnený a spokojný. Poďakoval sa partnerom, že v ňom akceptovali zásadné priority strany.

Pripomenul sľuby spred volieb a deklaroval ambíciu ich naplniť. Poznamenal, že vláda si v PVV schválila aj jasné ciele, ako napríklad ceny energií na primeranej úrovni či zavedenie bankovej dane.

Občania budú podľa jeho slov vládu hodnotiť podľa konkrétnych krokov, preto apeloval na ministrov a členov vlády, ktorým pripomenul zodpovednosť za jednotlivé rezorty. Zdôraznil, že majú šancu presvedčiť ľudí, že to s krajinou myslia vážne.

Odmietol spájanie

Šéf parlamentu Peter Pellegrini na brífingu ďalej rázne odmietol akékoľvek spájanie Hlasu so Smerom.

"Hlas je suverénna autonómna strana, ktorá sa neplánuje spájať. Hlas takéto hry hrať nebude. Sme strana, ktorá je pevne ukotvená v regiónoch a odmietam akékoľvek úvahy a špekulácie o tom, že by sa chcel Hlas spájať, alebo že by to plánoval."

01 - Modified: 2024-04-27 05:55:36 - Feat.: - Title: Pellegriniho aktuálna téma sú eurovoľby, myslí si publicista Hrabko. Mal by upokojovať spoločnosť 02 - Modified: 2024-04-26 17:30:56 - Feat.: - Title: Hlina v HNtelevízii: Fico má systém, ako skrotiť Danka 03 - Modified: 2024-04-26 12:55:09 - Feat.: - Title: "Vláda berie ľudom práva." Časť opozície vyzýva prezidentku nepodpísať zákon o strategických investíciách 04 - Modified: 2024-04-25 12:59:54 - Feat.: - Title: Nedostavil sa na vypočutie. Opozícia vyzvala prezidenta Finančnej správy, aby zodpovedal otázky na schôdzi 05 - Modified: 2024-04-25 08:59:06 - Feat.: - Title: Majk Spirit čelí kritike za fotografiu s ministrom vnútra. Konečne prelomil mlčanie. Bola Pellegriniho podpora zaplatená?
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
27. apríl 2024 08:05