Ilustračná fotografia. FOTO: TASR/Pavol Ďurčo
StoryEditor

Dopravu na slovenských cestách komplikujú nehody a neupravené cesty

28.11.2023, 07:52
28.11.2023, 08:02
Autor:
TASRTASR

Pre územie Košíc platí od uplynulej polnoci druhý stupeň výstrahy pred snežením.

Dopravu na slovenských cestách v utorok ráno komplikujú viaceré nehody a neupravené cesty. Informujú o tom zdroje dopravných informácií.

Zelená vlna RTVS upozorňuje, že úsek medzi Muráňom a Tisovcom je pre neupravené cesty neprejazdný pre všetku dopravu. Nehodu hlási na trase Opatovská Nová Ves - Slovenské Ďarmoty, úsek je tiež neprejazdný. "Obídete to cez Lesenice, Chrastince a Koláre," dodala Zelená vlna RTVS. Zároveň na trase Sačurov - Hencovce skončilo viacero áut mimo cesty.

Nehody na viacerých miestach 

Nehodu hlásia za Novou Kelčou smerom na Vranov nad Topľou, kamión tam skončil mimo cesty. Tiež na ceste I/65 medzi Beladicami a Kolíňanmi a za Plaveckým Podhradím smerom na Sološnicu. Viacero áut sa zrazilo v križovatke na vjazde do Bratislavy z Ivanky pri Dunaji, treba tam rátať so zdržaním.

Ďalej upozorňuje na dve nehody na ceste R2 za Tomášovcami smerom na Mýtnu. Na neprejazdný úsek pre skrížené kamióny upozorňuje na ceste R4 na trase z Maďarska do Košíc. Skrížené kamióny sú aj na trase z Devičia na Krupinu, cesta je tam podľa Zelenej vlny RTVS neupravená a vodiči sa tam zdržia v oboch smeroch.

Zároveň upozorňuje, že v stúpaní na Šturec smerom z Turčianskych Teplíc sa šmýkajú kamióny a úsek je ťažko prejazdný. Neupravené cesty a šmýkajúce autá sú aj na Kľaku smerom z Prievidze, úsek je v tomto smere podľa Zelenej vlny RTVS ťažko prejazdný.

Slovenská správa ciest (SSC) na webe zjazdnost.sk upozorňuje na horský priechod Soroška, ktorý je uzavretý pre vozidlá nad 3,5 tony. Tiež horský priechod Donovaly, cesta I/59 je uzavretá pre nákladnú dopravu nad desať metrov dĺžky z dôvodu hustého sneženia.

V Košiciach meškajú autobusy 

Dopravný podnik mesta Košice (DPMK) upozorňuje na meškanie spojov pre sneženie. Hoci je situácia v utorok ráno stabilná, na niektorých linkách eviduje meškanie 25 až 30 minút. Pre TASR to uviedla hovorkyňa DPMK Vladimíra Bujňáková.

Podľa jej slov sa očakáva ťažšia prejazdnosť kopcovitých terénov, kde sú zastávky napríklad Kalinovská, Cassovar či Klimkovičova. "Naši dispečeri sledujú situáciu nepretržite a aj cestári sú v pohotovosti, keďže s nimi spolupracujeme v rámci zimnej údržby," dodala.

DPMK cestujúcej verejnosti odporúča vyhradiť si väčšiu časovú rezervu. Podľa zverejnených informácií došlo ráno pre zapadnuté vozidlá napríklad k výpadku spojov na linke 11 či 20.

Pre územie Košíc platí od uplynulej polnoci druhý stupeň výstrahy pred snežením. Podľa meteorológov by tu počas celého utorka mohlo napadnúť 15 až 20 centimetrov snehu.

01 - Modified: 2024-04-26 11:30:13 - Feat.: - Title: Čaputová sa na záver úradovania v Košiciach stretla s exprezidentom Schusterom 02 - Modified: 2024-04-25 08:40:20 - Feat.: - Title: V Košiciach má vyrásť obchodné centrum za desiatky miliónov eur 03 - Modified: 2024-04-22 15:41:09 - Feat.: - Title: Pri zrážke autobusu MHD s nákladným autom v Košiciach utrpelo zranenia niekoľko ľudí 04 - Modified: 2024-04-22 13:25:38 - Feat.: - Title: Nehoda v Košiciach. Pri zrážke autobusu MHD s nákladným autom sa zranilo niekoľko ľudí 05 - Modified: 2024-04-22 09:43:11 - Feat.: - Title: Minulý víkend v plavkách, tento snežilo. Apríl sa naozaj zbláznil, aké nás čaká počasie ďalšie dni?
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
27. apríl 2024 09:44