StoryEditor

Výroky politikov: Fico tvrdí, že mu chce Sulík skomplikovať život. Šéf SaS hovoril o motanici a pakárni

03.12.2023, 00:00
Autor:
redredTASRTASR
  • Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok ustál počas týždna hlasovanie o vyslovení nedôvery zo strany poslancov. Výroky politikov si pozrite vo videu.
  • Šutaj Eštok označil hlasovanie za opozičný cirkus.
  • Šéf Progresívneho Slovenska Michal Šimečka vyhlásil, že budú naďalej pozorne sledovať kroky ministra.
  • Premiér Robert Fico rozvíril politické vody cez týždeň výrokom o šéfovi ÚRSO Andrejovi Jurisovi. Označil ho za sociálneho teroristu.
  • Poslanci Smeru doručili do Národnej rady návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze v súvislosti s pochybeniami okolo výstavy Expo Dubaj 2020.
  • Šéf SaS v reakcii uviedol, že ako minister nepochybil a uviedli to aj kontrolóri z NKÚ.

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok ustál počas týždna hlasovanie o vyslovení nedôvery zo strany poslancov. Jeho návrh inicovala opozícia. Výroky politikov si pozrite vo videu.

Šutaj Eštok označil hlasovanie za opozičný cirkus. "Idem ďalej pracovať na bezpečnom Slovensku, kde zákon platí rovnako pre každého," vyhlásil.

image

Šutaj Eštok ustál odvolávanie a ostáva vo funkcii. Za jeho koniec hlasovalo 61 poslancov

Šéf Progresívneho Slovenska Michal Šimečka vyhlásil, že budú naďalej pozorne sledovať kroky ministra. Dôvody na odvolanie šéfa rezortu vnútra totiž podľa neho naďalej pretrvávajú. "Veľmi pozorne budeme sledovať, čo robí minister vnútra. Pomsta, odveta, ktorú vykonáva na objednávku Roberta Fica, je z jeho konania zjavná," skonštatoval.

Premiér Robert Fico rozvíril politické vody cez týždeň výrokom o šéfovi ÚRSO Andrejovi Jurisovi. Označil ho za sociálneho teroristu.

Fico avizuje, že Jahnátkovho nástupcu Jurisa odvolá. A to pre ceny plynu.

„Jeho aj jeho kolegov považujem za sociálnych teroristov a nemám žiadne pochybnosti o tom, že takéto zvýšenie ceny plynu pre domácnosti, ktoré nemá v histórii obdobu, urobili len preto, aby nám skomplikovali život,“ povedal premiér.

image

Fico označil Sulíkovho nominanta za teroristu, chce jeho hlavu. No právnik pre HN varuje: Je tu lex Jahnátek

Poslanci Smeru doručili do Národnej rady návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze v súvislosti s pochybeniami okolo výstavy Expo Dubaj 2020.

Na schôdzi chcú poslanci požiadať lídra opozičnej SaS a exministra hospodárstva Richarda Sulíka, aby nahradil vzniknutú škodu. Fico povedal, že by mali uhradiť stotisíc poldecákov.

Šéf SaS v reakcii uviedol, že ako minister nepochybil a uviedli to aj kontrolóri z NKÚ.

01 - Modified: 2024-04-19 22:00:00 - Feat.: - Title: Bugár opísal, ako sa Fico zmenil: Opýtal som sa vyšetrovateľov, ktorí ho obvinili, či sa zbláznili 02 - Modified: 2024-04-19 11:31:18 - Feat.: - Title: Fico sa obracia na Čínu. Chce tam získať zdroje na dva veľké dopravné projekty 03 - Modified: 2024-04-19 10:36:13 - Feat.: - Title: Bez diaľničnej známky. Obchvaty budú zadarmo, oznámil Fico, okrem Bratislavy sa to týka ďalších piatich miest 04 - Modified: 2024-04-18 20:42:23 - Feat.: - Title: Fico na summite Európskej únie odmietol harmonizáciu daní z príjmov právnických osôb. Pri pláne je skeptický 05 - Modified: 2024-04-18 17:24:22 - Feat.: - Title: Vláda na post eurokomisára za Slovensko podporuje Šefčoviča. Má silné postavenie, tvrdí Fico
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 15:50