Opozičná poslankyňa Mária Kolíková. FOTO: TASR/Pavel Neubauer
StoryEditor

Gašpar nespĺňa kritériá na funkciu šéfa SIS. Je to pomstychtivý človek, reaguje Kolíková na nomináciu

14.02.2024, 11:45
14.02.2024, 12:16
Autor:
TASRTASR

Šéfa SIS vymenúva prezidentka Zuzana Čaputová. Podľa Kolíkovej sú dôvody na jeho nevymenovanie "jednoznačné".

Pavol Gašpar nemôže byť na čele Slovenskej informačnej služby. Tvrdí to predsedníčka parlamentného výboru na kontrolu SIS a poslankyňa za SaS Mária Kolíková.

Myslí si, že Gašpar nespĺňa odborné kritériá, navyše, je pomstychtivým človekom a vo funkcii bude len predĺženou rukou premiéra Roberta Fica. Šéfa SIS vymenúva prezidentka Zuzana Čaputová. Podľa Kolíkovej sú dôvody na jeho nevymenovanie "jednoznačné".

SaS zároveň vyzýva prezidentku, aby Gašpara nevymenovala. "Vyzývame prezidentku Zuzanu Čaputovú, aby odmietla takúto hanebnú a neprijateľnú nomináciu vlády na šéfa SIS. Jedinou snahou vlády je totiž ovládnuť všetky zložky štátu," uviedol predseda poslaneckého klubu SaS Branislav Gröhling.

"Toto menovanie jednoznačne ukazuje, že táto vláda aj premiér Fico absolútne rezignovali na čo i len zdanie, že im nejde o pomstu. Predsa vybrať si za šéfa SIS syna obžalovaného poslanca, ktorý pomstu vyhlásil na poľovníckej chate, je samo o sebe diskvalifikujúce," povedala Kolíková novinárom.

image

Fico chce za nového šéfa SIS syna Tibora Gašpara, návrh odobrila vláda

"Takáto osoba nemôže byť na čele SIS, ktorá má v rukách všetky nástroje pre ochranu a bezpečnosť na Slovensku. Nemôže tam byť pomstychtivý človek," dodala.

Poslankyňa upozornila aj na konflikt záujmov poslanca Národnej rady Tibora Gašpara, ktorý je otcom Pavla Gašpara. "Je tu samotný konflikt záujmov jeho otca, ktorý ho má kontrolovať ako člen výboru na kontrolu SIS. Neviem, ako bude otec kontrolovať svojho syna. Dalo by sa to vyriešiť odvolaním a zvolením nového člena, ale už to samo ukazuje, že niečo tu asi nie je v poriadku," povedala.

Slovensko podľa nej začína byť izolované v spolupráci medzi tajnými službami. "A môžeme očakávať, že toto bude toho bodka," uzavrela.

01 - Modified: 2024-04-24 14:51:34 - Feat.: - Title: Mazák na výbore k svojmu odvolaniu: Rebelujem, lebo to, čo robíte, nie je správne 02 - Modified: 2024-04-24 05:36:01 - Feat.: - Title: Na výjazdovom rokovaní vlády v Dolnej Krupej má riešiť najmä poľnohospodárstvo 03 - Modified: 2024-04-24 09:11:05 - Feat.: - Title: Pellegriniho náhradník Demečko pre HN: Vyjadrenie pána Huliaka by som asi nekomentoval 04 - Modified: 2024-04-23 16:11:22 - Feat.: - Title: Koalícia chce odvolať Mazáka aj Majerníka, Dankova SNS na uvoľnenom mieste vidí Harabina 05 - Modified: 2024-04-23 10:54:22 - Feat.: - Title: SaS kritizuje návrh k vyplateniu príspevkov organizáciám v zdravotníctve
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 11:25