StoryEditor

Výroky politikov: Kaliňák v odkaze hovoril o slepote, Šimečka s Gröhlingom oceňujú korektnosť

26.05.2024, 00:00
Autor:
redredTASRTASR
  • Minister obrany Robert Kaliňák po Bezpečnostnej rade povedal, že stav predsedu vlády Roberta Fica je stabilizovaný, no ostáva vážny, zodpovedajúci rozsahu a vážnosti zranení, ktoré utrpel. 
  • Kaliňák sa na brífingu ospravedlnil. "Áno, prepáčte. Hovorím to aj s tým rizikom, že mnohí povedia, zoslabli ste. Ale chcem všetkých poprosiť, aby si zmierenie nemýlili so slepotou," vyhlásil minister obrany a podpredseda vlády.
  • Opozičné hnutie Progresívne Slovensko (PS) ocenilo jednomyseľné prijatie uznesenia o odsúdení útoku na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) v parlamente.
  • Šéf SaS Branislav Gröhling ocenil, že sa v Národnej rade dohodla koalícia s opozíciou na prijatí uznesenia, ktorým poslanci odsúdili atentát na premiéra.
  •  Zvolený prezident Peter Pellegrini hovoril o množstve úloh, ktoré by mali viesť k tomu, aby sa spoločnosť poučila.

Minister obrany po Bezpečnostnej rade povedal, že stav predsedu vlády Roberta Fica je stabilizovaný, no ostáva vážny, zodpovedajúci rozsahu a vážnosti zranení, ktoré utrpel.

Kaliňák sa na brífingu ospravedlnil. "Áno, prepáčte. Hovorím to aj s tým rizikom, že mnohí povedia, zoslabli ste. Ale chcem všetkých poprosiť, aby si zmierenie nemýlili so slepotou," vyhlásil minister obrany a podpredseda vlády.

image

Ficov stav sa zlepšuje, parlament prijal uznesenie o zmierení, ale vlastne nikto nevie, ako má vyzerať

Opozičné hnutie Progresívne Slovensko (PS) ocenilo jednomyseľné prijatie uznesenia o odsúdení útoku na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) v parlamente.

 "Verím, že jednomyseľné prijatie uznesenia pomôže tomu, aby aktuálna schôdza parlamentu, ale aj všetky ďalšie, prebehla v civilnej, korektnej a vecnej atmosfére," povedal šéf PS.

Šimečka si zároveň myslí, že to nič nemení na tom, že demokracia potrebuje aj silnú opozíciu, slobodné, nezávislé a kritické médiá a silnú občiansku spoločnosť. "PS bude naďalej robiť aktívnu dôraznú, ale zároveň aj slušnú a vecnú opozičnú politiku," dodal.

image

Šimečka si cení jednoznačnú zhodu pri odsúdení atentátu. Demokracia však potrebuje kritické médiá, zdôrazňuje

Šéf SaS Branislav Gröhling ocenil, že sa v Národnej rade dohodla koalícia s opozíciou na prijatí uznesenia, ktorým poslanci odsúdili atentát na premiéra.

 Zvolený prezident Peter Pellegrini hovoril o množstve úloh, ktoré by mali viesť k tomu, aby sa spoločnosť poučila.

"Tieto dni by nás mali opäť trochu zobudiť a povzbudiť k tomu, aby sme sa vrátili naspäť k našim hodnotám a pravidlám nejakého fungovania a správania," zdôraznil.

image

Lídri strán rokovali. Došlo k vzájomnému ospravedlneniu a padli aj slová zmierenia, povedal Gröhling

"Celá diskusia v rámci grémia bola pokojná a konštruktívna," povedal Gröhling.

"Chápem, že situácia si vyžaduje viac času aj trpezlivosti. Dôležitejší než samotné stretnutie je jeho cieľ, a tým je upokojenie spoločnosti, o ktoré sa naďalej musíme snažiť rôznymi spôsobmi," povedala prezidentka Zuzana Čaputová.

01 - Modified: 2024-06-16 11:02:42 - Feat.: - Title: Satira nemá byť postavená iba na urážke ostatných, tvrdí Kostolný. Kaliňák vyzýva k reakcii všetky médiá 02 - Modified: 2024-06-15 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Kaliňák s Naďom sa do seba naplno pustili, exminister mu mával "stratenými" dokumentmi 03 - Modified: 2024-06-15 22:00:00 - Feat.: - Title: Vedel čeliť aj Ficovi, spomína Bugár. Aký je Pellegrini podľa ľudí, ktorí ho spoznali zblízka? 04 - Modified: 2024-06-15 18:18:57 - Feat.: - Title: Silná úloha štátu aj rozdelená spoločnosť. Svetové médiá píšu o Pellegriniho inaugurácii 05 - Modified: 2024-06-15 17:59:33 - Feat.: - Title: Mimoparlamentné politické strany reagujú na inauguráciu Pellegriniho
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. jún 2024 13:02