StoryEditor

Žiadna radikalizácia nepríde, vyhlásil Šutaj Eštok. Partnerov vyzval k rešpektovaniu koaličnej zmluvy

01.06.2024, 15:38
Autor:
TASRTASR

Nový šéf Hlasu zdôraznil potrebu stability koalície, aby mohla vláda plniť svoj program.

Novým predsedom Hlasu-SD sa stal minister vnútra Matúš Šutaj Eštok. Do funkcie ho zvolili na sobotnom sneme, nahradil tak zakladateľa Hlasu-SD a novozvoleného prezidenta SR Petra Pellegriniho.

Za podpredsedov strany zvolili delegáti na sneme ministrov Denisu Sakovú, Richarda Rašiho, Erika Tomáša, Zuzanu Dolinkovú. Novým podpredsedom sa stal aj minister školstva Tomáš Drucker.

Na sobotňajšom sneme sa Pellegrini oficiálne vzdal pozície predsedu a pozastavili mu aj členstvo v strane. Šutaja Eštoka odporučil za predsedu zvoliť on aj predsedníctvo strany.

Hlas-SD zároveň odsúhlasil zmenu stanov. Pellegrinimu má ostať pozícia zakladajúceho predsedu. Podľa slov Šutaja Eštoka mu má zmena ponechať určité kompetencie, ktoré môže vykonávať v súlade so zákonom. "Aby sme nestratili cestu a aby sme mali niekoho, na koho sa vieme obrátiť a kto nám aj v ťažkých časoch pomôže," uviedol nový predseda Hlasu-SD.

Šutaj Eštok deklaroval, že s jeho nástupom do vedenia strany nepríde žiadna radikalizácia, odsúdil násilie a vyzval k ukončeniu nenávisti. Chce, aby bola politika strany naďalej o pomoci ľuďom. Zdôraznil potrebu stability koalície, aby mohla vláda plniť svoj program.

Vyzval partnerov k rešpektovaniu koaličnej zmluvy, trvá na nároku Hlasu-SD na post predsedu parlamentu. Čo sa týka Pellegriniho funkcie zakladajúceho predsedu, podľa vlastných slov sa s ním bude rád ďalej radiť. Šutaj Eštok zároveň avizoval, že už ďalej nebude generálnym manažérom strany a podľa stanov v krátkom čase vyberie nového.

01 - Modified: 2024-06-19 07:52:33 - Feat.: - Title: Prieskum Focusu: Hlas sa výrazne prepadol, Smer a PS rastú. Do parlamentu by sa dostala aj Republika 02 - Modified: 2024-06-18 10:39:41 - Feat.: - Title: Predstavitelia koalície leteli na futbal vládnym špeciálom. Je to bežný postup, tvrdí rezort vnútra 03 - Modified: 2024-06-13 19:09:01 - Feat.: - Title: Chránené vonkajšie hranice Únie uľahčia boj s nelegálnou migráciou. Šutaj Eštok prezentoval postoje Slovenska 04 - Modified: 2024-06-13 17:56:36 - Feat.: - Title: Po eurovoľbách sa začína ozajstný koaličný poker a Šutaj Eštok v ňom má premiéru 05 - Modified: 2024-06-13 07:14:55 - Feat.: - Title: Premiér komunikuje v rámci koalície, potvrdil Kaliňák aj Šutaj Eštok
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. jún 2024 14:39