Návštevník na bratislavskom kúpalisku Tehelné pole. ILUSTRAČNÉ FOTO: TASR/Jakub Kotian
StoryEditor

V Bratislavskom kraji sa aktuálne okúpete na jedenástich kúpaliskách. Prístupné sú aj viaceré prírodné plochy

20.06.2024, 09:47
Autor:
TASRTASR

Počas tohtoročnej kúpacej sezóny zo sledovania vyradili prírodnú vodnú plochu Plavecký Štvrtok. Dôvodom je dlhodobo nevyhovujúca kvalita vody. Lokalita je tiež využívaná najmä rybármi.

V Bratislavskom kraji je aktuálne povolená prevádzka deviatich umelých a dvoch prírodných letných kúpalísk. Vyplýva to zo stanoviska Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Bratislave o pripravenosti prírodných vodných plôch a umelých kúpalísk na kúpaciu sezónu 2024. Informovala o tom hovorkyňa úradu Katarína Nosálová.

"V Bratislavskom kraji bola k 20. júnu rozhodnutiami tunajšieho úradu povolená prevádzka deviatich umelých letných kúpalísk - letné kúpalisko v Malackách, v Modre, Aquapark Senec, letné kúpaliská v Bratislave - Krasňany, Lamač, Rosnička, Tehelné pole, Rača, Delfín a dvoch prírodných kúpalísk - Zlaté piesky a Slnečné jazerá v Senci," priblížila Nosálová.

Prevádzkovanie letných kúpalísk Iuventa, Matadorka, Letného kúpaliska v Pezinku a prírodného kúpaliska Kuchajda je podľa hovorkyne v riešení na základe podaných žiadostí.

image

Akvaparky sa pripravujú na otvorenie letnej sezóny. Známy gigant zvýšil ceny

Ľudia sa môžu v Bratislavskom kraji okúpať aj na viacerých prírodných vodných plochách s neorganizovanou rekreáciou, ktorých vzorky vody preukázali vyhovujúcu kvalitu na kúpanie. Ide o vodné plochy Vajnorské jazero, Čunovo, Rusovce-Candell, Veľký Draždiak, Malé Leváre, Ivanka pri Dunaji, Nové Košariská a Hlboké jazero v Senci. "Počas tohtoročnej kúpacej sezóny boli do monitoringu sledovania kvality vody zaradené dve prírodné jazerá v okrese Senec - Bielske jazero (Veľký Biel) a Strieborné jazero," poznamenala Nosálová.

Počas tohtoročnej kúpacej sezóny zo sledovania vyradili prírodnú vodnú plochu Plavecký Štvrtok. Dôvodom je dlhodobo nevyhovujúca kvalita vody. Lokalita je tiež využívaná najmä rybármi.

Nosálová dodala, že kvalita vody na prírodných kúpaliskách zaradených do monitoringu alebo s organizovanou rekreáciou sa bude kontrolovať v dvojtýždňových intervaloch i podľa aktuálnej situácie. "Na lokalitách s neorganizovanou rekreáciou sa budú vykonávať len orientačné kontroly kvality vody na kúpanie štyrikrát za sezónu alebo podľa aktuálnej situácie. Kontrola bazénovej vody sa vykoná raz za mesiac alebo podľa aktuálnej situácie," ozrejmila.

01 - Modified: 2024-06-30 19:14:23 - Feat.: - Title: Dopravcovia v Bratislavskom kraji budú od pondelka jazdiť v upravenom režime 02 - Modified: 2024-06-28 11:50:02 - Feat.: - Title: Z gymnázií sa stáva čoraz viac "nedostatkový tovar". Sú plné a žiaci chcú práve tam 03 - Modified: 2024-06-26 08:31:14 - Feat.: - Title: Raši s Rážom ohlásili štvrť miliardy eur na dopravu v Bratislavskom kraji 04 - Modified: 2024-06-25 22:00:00 - Feat.: - Title: Pridrahá Bratislava? Záujemcovia o bývanie mieria do satelitov, v jednom z nich nájdete ceny z roku 2021 05 - Modified: 2024-06-24 11:18:27 - Feat.: - Title: Letné kúpaliská v správe STaRZ sú pripravené na návštevníkov, týchto 7 kúpalísk má svoje brány otvorené
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
03. júl 2024 00:49