Šéf hnutia Slovensko Igor Matovič. FOTO: TASR/Jaroslav Novák
StoryEditor

Matovičovo hnutie kritizuje prezidenta za podpis zákona o STVR: Sluha mafie dokončil likvidáciu

01.07.2024, 11:48
Autor:
TASRTASR

Podľa hnutia Ficova vláda s cieľom udržať si moc za každú cenu potrebuje zrušiť objektívne médiá.

Hnutie Slovensko kritizuje prezidenta Petra Pellegriniho za podpísanie zákona o Slovenskej televízii a rozhlase (STVR). Tvrdí, že Pellegrini nekoná v prospech ľudí.

Predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová dodala, že Pellegrini "expresným podpisom" zákona potvrdil, že slúži politikom vládnej koalície.

"Likvidáciu RTVS dokončil sluha mafie Pellegrini tým, že sa podpísal pod zákon, ktorý robí z verejnoprávneho média slúžku vládnej moci. Ficova vláda s cieľom udržať si moc za každú cenu potrebuje zrušiť objektívne médiá, ktoré pravdivo informujú o nespočetných zlyhaniach tejto vlády organizovaného zločinu," uviedol v stanovisku predseda poslaneckého klubu Slovensko, Za ľudí, KÚ Michal Šipoš s tým, že vláda chce vytvoriť poslušné médiá, ktoré budú o jej krokoch informovať len v pozitívnom svetle.

"Ak si niekto myslel, že Pellegrini bude v prezidentskom úrade konať v prospech ľudí a podobné pokusy o krivenie demokracie zastaví, hlboko sa mýlil," doplnil.

Remišová si myslí, že Pellegrini svojimi prvými krokmi v úrade prezidenta len dokazuje, že nie je nezávislým prezidentom, ale len "podržtaškou" vládnej koalície.

Rozhlas a televízia Slovenska sa mení na Slovenskú televíziu a rozhlas (STVR). Riaditeľa bude po novom voliť deväťčlenná rada so štyrmi nominantmi Ministerstva kultúry.

Vyplýva to zo zákona o STVR, ktorý v pondelok nadobudol účinnosť. Dňom účinnosti zákona zároveň zaniká funkcia súčasného šéfa RTVS Ľuboša Machaja aj mandát členov súčasnej Rady RTVS.

01 - Modified: 2024-07-01 09:12:47 - Feat.: - Title: Pellegrini verí, že v Rade STVR budú osobnosti, za ktoré sa ľudia nebudú hanbiť 02 - Modified: 2024-07-01 07:27:14 - Feat.: - Title: Prezident potvrdil, že bude predĺženou rukou vlády, vraví SaS. Kvôli zákonu o STVR sa obráti na Ústavný súd 03 - Modified: 2024-06-30 20:50:31 - Feat.: - Title: Oficiálny koniec RTVS. Pellegrini podpísal zákon o Slovenskej televízii a rozhlase 04 - Modified: 2024-06-28 13:00:26 - Feat.: - Title: Pellegrini upozornil Stoltenberga na "deravú" protivzdušnú obranu Slovenska 05 - Modified: 2024-06-28 10:35:11 - Feat.: - Title: Slovensko rešpektovalo väčšinu pri najvyšších pozíciách v Únii, povedal Pellegrini
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
01. júl 2024 11:48