StoryEditor

Výroky politikov: Fico hovoril o obrovskom úspechu. Opozícia premiéra kritizovala za populizmus a babráctvo

14.07.2024, 00:00
Autor:
TASRTASRredred
  • Premiér Robert Fico sa v pondelok zúčastnil na žatevnom dni v Slovenskej Novej Vsi.
  • Fico povedal, že Slovensko bude naďalej trvať na zákaze dovozu niektorých agrokomodít z Ukrajiny na svoj trh, bude chrániť svojich farmárov.
  • Opozícia premiéra kritizovala. Podľa šéfa SaS Branislava Gröhlinga by predseda vlády mal namiesto fotenia sa pri žatve vyvodiť zodpovednosť voči ministrovi pôdohospodárstva za klientelizmus pri prideľovaní agrodotácií. 
  • Fico prišiel v utorok na rokovanie vlády. Išlo o jeho prvé rokovanie po atentáte v Handlovej. 
  • Opozičné hnutie PS a strana SaS kritizovali vládu v súvislosti s ďalšou novelou Trestného zákona, ktorá reaguje najmä na pripomienky Európskej komisie.

Premiér Robert Fico sa v pondelok zúčastnil na žatevnom dni v Slovenskej Novej Vsi. Premiér si pri presunoch pomáhal francúzskou barlou, prvýkrát od atentátu v Handovej sa postavil pred novinárov, neskôr sa odfotil v poli.

image

Fico sa na žatve prvýkrát od atentátu postavil pred novinárov. Nie som pripravený na dlhé státie, povedal

Fico na brífingu povedal, že Slovensko bude naďalej trvať na zákaze dovozu niektorých agrokomodít z Ukrajiny na svoj trh, bude chrániť svojich farmárov.

"My neprepadneme módnym trendom a neustúpime, pokiaľ ide o dovozy poľnohospodárskej produkcie z Ukrajiny. Naďalej platí, že je tu určitý zoznam, nazývame ho sankčný zoznam, určitých produktov, ktoré nemienime dovážať z Ukrajiny," povedal Fico.

Opozícia premiéra kritizovala. Podľa šéfa SaS Branislava Gröhlinga by predseda vlády mal namiesto fotenia sa pri žatve vyvodiť zodpovednosť voči ministrovi pôdohospodárstva za klientelizmus pri prideľovaní agrodotácií.

image

Opozícia kritizuje Fica: Nemal by sa populisticky prechádzať v obilí. Nech vyvodí zodpovednosť voči ministrovi

"Videli sme, ako sa Robert Fico išiel populisticky poprechádzať po poli a myslí si, že fotkou v žite ukáže a dokáže poľnohospodárom - podnikateľom v tomto odvetví, ako mu záleží na ich práci. Všetci vieme, že sú to prázdne gestá. Malí roľníci a statkári sú touto vládou utláčaní a byrokraticky preťažení," povedal Gröhling.

Fico prišiel v utorok na rokovanie vlády. Išlo o jeho prvé rokovanie kabinetu po atentáte v Handlovej.

"Pomaly sa vraciam do pracovného tempa a dúfam, že čoskoro budem v poriadku, aby som mohol naplno vykonávať svoju funkciu, do ktorej ma zvolili občania Slovenskej republiky," povedal Fico.

image

Vracia sa naplno do práce? Ficovi sa kopí program, no ani tak nie je nič isté

Minister investícií Richard Raši priblížil, že Fico bol v poriadku a rokovanie vlády viedol tak, ako predtým.

Opozičné hnutie PS a strana SaS kritizovali vládu v súvislosti s ďalšou novelou Trestného zákona, ktorá reaguje najmä na pripomienky Európskej komisie. Kabinet schválil legislatívny návrh na stredajšom zasadnutí.

"Nielenže si sami udelili amnestiu a vyšli v ústrety kriminálnikom, zlodejom a svojim ľuďom. Dokonca to celé urobili tak babrácky, že časti novely zastavil Ústavný súd, a časti narážajú na naše záväzky voči Európskej únii," reagoval šéf PS a podpredseda Národnej rady Michal Šimečka.

01 - Modified: 2024-08-17 12:26:06 - Feat.: - Title: SNS podporí odvolanie Šimečku z funkcie podpredsedu Národnej rady 02 - Modified: 2024-08-17 09:25:38 - Feat.: - Title: Vedenie rezortu kultúry má podporu koalície, Putin zúri a príbeh Nord Stream pripomína akčný thriler 03 - Modified: 2024-08-16 17:17:03 - Feat.: - Title: Fico navrhne vládnej koalícii odvolanie Šimečku. Je to mečiarizmus a pomsta za protest, reaguje šéf PS 04 - Modified: 2024-08-16 07:42:38 - Feat.: - Title: Nech to pochopíte, prestaňte sa strápňovať. S Nadáciou Milana Šimečku nič nemám, odkazuje Šimečka Šimkovičovej 05 - Modified: 2024-08-15 11:00:47 - Feat.: - Title: Máte šancu byť niečim iným, než slepým črevom Smeru, odkazuje Šimečka Hlasu. Žiada hlavy dvoch ministrov
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. august 2024 00:04