Minister pôdohospodárstva Richard Takáč. FOTO: TASR/Jaroslav Novák
StoryEditor

O prípadnej zmene ústavy sa môže hovoriť najskôr na jeseň, tvrdí minister Takáč

14.07.2024, 14:00
Autor:
TASRTASR

Richard Takáč nevníma žiadny rozkol v Smere k téme zmierenia v spoločnosti. Potvrdil, že okrúhly stôl politických strán momentálne nebude.

O návrhoch na prípadnú zmenu Ústavy sa môže prvýkrát rozprávať v septembri. V diskusnej relácii TA3 V politike to uviedol minister pôdohospodárstva a podpredseda Smeru-SD Richard Takáč.

Možnosť zmeny Ústavy spomenul nedávno premiér Robert Fico (Smer-SD) ako hrádzu voči progresívnym a liberálnym ideológiám. Poslankyňa Národnej rady Tamara Stohlová (PS) to označila za zástupný problém.

Fico podľa Takáča pomenoval vo svojom prejave na bratislavskom Devíne reálny stav a problémy v spoločnosti. "Aj na základe toho vyjadrenia chceme určité hodnoty, ktoré patria do spoločnosti, ktorú zastupujeme aj my v Smere, zakotviť aj do ústavy. Hodnoty ako je manželstvo muža a ženy a veci s tým spojené," priblížil.

Rokovania podľa Takáča ešte neprebehli. Nevylučuje rozhovory s opozičným KDH. "Pokiaľ budú na stole takéto návrhy, určite budeme rokovať aj s KDH," dodal.

O návrhoch na zmeny sa dá podľa neho prvýkrát rozprávať až v septembri, keďže aj parlament má prázdniny. Stohlová považuje "hrádzu voči progresivizmu" za zástupný problém a odvádzanie pozornosti od toho, že sa neriešia skutočné problémy ľudí.

Takáč nevníma žiadny rozkol v Smere-SD k téme zmierenia v spoločnosti. Potvrdil, že okrúhly stôl politických strán momentálne nebude. Dodal tiež, že rezorty intenzívne pracujú na ďalších legislatívnych krokoch. Verí, že na jeseň sa predloží lex atentát 2 a možno aj lex atentát 3.

Minister odmietol, že by sa šli rušiť národné parky. Poslankyňa sa obáva, že dôjde k ich zmenšovaniu alebo znižovaniu ich ochrany. Takáčov rezort ide urobiť všetko preto, aby sa v rámci urýchlenej výsadby lesných porastov zakrývali plochy, ktoré nie sú zarastené, aby bolo dostatok stromov. Koalícia nemá podľa Stohlovej žiadnu víziu prípravy na klimatické zmeny.

01 - Modified: 2024-09-07 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Do Ficovho boja so Šimečkom sa zaplietol šéf SIS. Rozpadá sa vám štát, odkazuje predseda PS 02 - Modified: 2024-09-07 18:14:37 - Feat.: - Title: Odmietam, že budeme vďaka európskej politike platiť viac za plyn a ropu, vyhlásil Fico 03 - Modified: 2024-09-07 13:24:49 - Feat.: - Title: Neobsadený post šéfa Národnej rady je signálom o vzťahoch vnútri koalície, tvrdí politológ 04 - Modified: 2024-09-07 12:16:36 - Feat.: - Title: Fico: Bez poslancov Hlasu nevieme otvoriť schôdzu o odvolávaní Šimečku 05 - Modified: 2024-09-07 11:00:39 - Feat.: - Title: HN24: Robert Fico v Sobotných dialógoch
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
08. september 2024 01:32