Podpredseda parlamentu Michal Šimečka. FOTO: TASR/Jaroslav Novák
StoryEditor

Šimečka kritizuje KDH. Musia si vybrať, či chcú na presadenie svojej agendy kolaborovať s Ficovou vládou

18.07.2024, 10:10
Autor:
TASRTASR

KDH v stredu predstavilo vlastné priority na zmenu ústavy. Hnutie je od septembra pripravené predložiť konkrétne návrhy vyplývajúce z jeho programu a viesť diskusiu aj s politickými oponentmi.

KDH si musí vybrať, či si na presadenie svojej agendy zvolí cestu kolaborácie s vládou Roberta Fica (Smer-SD) alebo si vyberie cestu svedomia a principiálnej politiky.

Skonštatoval to predseda Progresívneho Slovenska Michal Šimečka v reakcii na návrhy zmeny Ústavy, ktoré predstavilo KDH.

image

Návrhy na zmenu Ústavy od KDH nepomôžu kvalite života. Je to naskakovanie na Ficove vábenie, tvrdí Gröhling

"KDH si musí vybrať, či si na presadenie svojej agendy zvolí cestu kolaborácie s vládou Roberta Fica, ktorá ničí právny štát, slobodu médií a slúži iba sebe a nie ľuďom, alebo si vyberie cestu svedomia a principiálnej politiky. My, samozrejme, budeme využívať naše možnosti apelovať na to druhé," uviedol v reakcii Šimečka.

PS je vždy pripravené diskutovať s partnermi v SaS a KDH o tom, ako na Slovensku brániť právny štát a demokraciu.

"Ale akékoľvek snahy meniť ústavu s Robertom Ficom či Andrejom Dankom idú presne opačným smerom a principiálne ich odmietame," doplnil šéf progresívcov.

KDH v stredu predstavilo vlastné priority na zmenu ústavy. Hnutie je od septembra pripravené predložiť konkrétne návrhy vyplývajúce z jeho programu a viesť diskusiu aj s politickými oponentmi.

KDH chce posilniť slobodu svedomia vrátane výhrady vo svedomí, taktiež posilniť právo rodičov zabezpečiť vzdelanie a výchovu svojich detí v zhode s ich presvedčením. Okrem iného chce tiež hnutie rozšíriť Generálnu prokuratúru SR o osobitné oddelenia na boj proti terorizmu a boj proti korupcii.

 

01 - Modified: 2024-09-07 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Do Ficovho boja so Šimečkom sa zaplietol šéf SIS. Rozpadá sa vám štát, odkazuje predseda PS 02 - Modified: 2024-09-07 12:16:36 - Feat.: - Title: Fico: Bez poslancov Hlasu nevieme otvoriť schôdzu o odvolávaní Šimečku 03 - Modified: 2024-09-06 16:23:31 - Feat.: - Title: Poslanci PS predkladajú viaceré návrhy, vyzývajú koalíciu na ich podporu 04 - Modified: 2024-09-06 14:21:38 - Feat.: - Title: Poslanci by mali o odvolávaní Šimečku rokovať vo štvrtok, tvrdí Fico 05 - Modified: 2024-09-06 09:31:39 - Feat.: - Title: Prerušenie výkonu trestu by mal preveriť súd, tvrdí Holečková. KDH chce zmeniť súčasnú úpravu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
08. september 2024 01:52