Súdny proces s podnikateľom Marianom Kočnerom v kauzách známych ako Donovaly a Báč. FOTO: TASR/Ján Krošlák
StoryEditor

Súd odročil proces v kauzách Donovaly a Báč, kde je obžalovaný Kočner

06.08.2024, 12:08
Autor:
TASRTASR

Špecializovaný trestný súd musel hlavné pojednávanie zhruba po dvoch hodinách odročiť do 15. augusta.

Špecializovaný trestný súd, pracovisko Banská Bystrica, otvoril v utorok proces v kauzách Donovaly a Báč, ktoré sa týkajú páchania ekonomickej trestnej činnosti.

Obžalobe čelia štyri osoby, medzi nimi aj Marian Kočner.

Špecializovaný trestný súd musel hlavné pojednávanie zhruba po dvoch hodinách odročiť do 15. augusta.

Z obžalovaných prišiel na súd iba Kočner, ktorého priviedla eskorta. Jana Š. a Peter P. sa nedostavili, ale súhlasili s vykonaním pojednávania v ich neprítomnosti. Ján F. sa ospravedlnil pre náhle zhoršenie zdravotného stavu a požiadal o odročenie.

Ako prokurátor reagoval, je dôležité vypočuť všetkých obžalovaných, preto navrhol, aby boli opätovne predvolaní. V prípade Jána F. navrhol počkať na lekársku správu, z ktorej bude zrejmé, či je jeho zdravotný stav naozaj natoľko zhoršený, že mu to prekážalo v účasti na hlavnom pojednávaní.

Súd si ju urgentne vyžiadal a následne pojednávanie prerušil do 15. augusta, keď sa musia na ŠTS dostaviť všetci obžalovaní. V opačnom prípade ich môžu dať predviesť.

Proces sa pôvodne mal začať už v apríli, ale pre problém v doručení obžaloby a výzvy Jánovi F. ho ŠTS zrušil.

Obžaloba, ktorú na ŠTS podal prokurátor ešte bývalého Úradu špeciálnej prokuratúry vlani v júni, sa týka uplatnenia nadmerných odpočtov DPH v sume prevyšujúcej osem miliónov eur v súvislosti s predajom nehnuteľností v obci Donovaly medzi viacerými obchodnými spoločnosťami.

Okrem zločinu neodvedenia dane a poistného sa obžaloba týka aj zločinu poškodzovania veriteľa v súvislosti s verejnou dražbou golfového areálu pri Báči, kde mala škoda dosiahnuť takmer tri milióny eur.

 

 

 

 

01 - Modified: 2024-09-06 17:30:00 - Feat.: - Title: Štát pred zimou ide riešiť horské priechody. Ktoré serpentíny nahradia v budúcnosti tunely? (mapa) 02 - Modified: 2024-07-04 12:39:10 - Feat.: - Title: Ráž ukázal, ako sa budú stavať diaľnice v najbližších rokoch. V hre je rozšírenie D1 aj tunely pri Donovaloch 03 - Modified: 2024-04-25 11:21:04 - Feat.: - Title: Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč, kde figuruje aj Kočner, zrušili 04 - Modified: 2024-03-21 13:56:15 - Feat.: - Title: Miliónové odpočty DPH a škody. Súdny proces s Marianom Kočnerom v kauzách Donovaly a Báč začne v apríli 05 - Modified: 2024-01-24 10:06:57 - Feat.: - Title: Horské priechody Donovaly a Javorina pre nákladnú dopravu uzavreli
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. september 2024 02:11