Prezident Peter Pellegrini. FOTO: TASR/Jaroslav Novák
StoryEditor

Pellegrini avizuje veľké stretnutie s Ficom aj lídrami opozície. Reaguje tým na výzvy Šimečku a Gröhlinga

12.08.2024, 14:24
Autor:
TASRTASR

Hlava štátu deklarovala, že pozorne sleduje politické dianie a jej konkrétne kroky vždy sledujú záujmy a potreby ľudí na Slovensku.

Prezident Peter Pellegrini sa k aktuálnym témam stretne postupne s premiérom Robertom Ficom (Smer-SD), ministrami aj lídrami politických strán vrátane opozičných. Deklaroval to v reakcii na pondelkové vyjadrenia opozície.

image

Je to frontálny a koncentrovaný útok. Šimečka tvrdí, že vláda je na veľkom omyle a volá ľudí na protesty

Zároveň poukázal na to, že namiesto výziev cez tlačové konferencie by mali opozičné strany využiť štandardné nástroje.

"Opozičné parlamentné strany majú štandardné nástroje, ktorými môžu a majú napĺňať svoj mandát od občanov. Namiesto výziev hlave štátu cez tlačové konferencie by mali využiť predovšetkým svoje kontrolné a politické mechanizmy v rámci Národnej rady SR, prípadne ďalších štátnych inštitúcií," poznamenali z odboru komunikácie Kancelárie prezidenta.

Hlava štátu deklarovala, že pozorne sleduje politické dianie a jej konkrétne kroky vždy sledujú záujmy a potreby ľudí na Slovensku.

"Nie záujmy politických strán," podotkla. Avizovala stretnutia k daným témam s predsedom vlády, ministrami i predsedami politických strán vrátane opozičných.

Opozičné hnutie PS v pondelok vyzvalo prezidenta, aby sa vyjadril k aktuálnej situácii v kultúre. Rovnako na to apelovala aj opozičná strana SaS, ktorá ho požiadala o stretnutie.

Okrem personálnych výmen v kultúrnych inštitúciách poukázala aj na problémy v zdravotníctve a skritizovala tiež rozhodnutie ministra spravodlivosti Borisa Suska (Smer-SD) podať dovolanie a prepustiť bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika z väzenia. 

01 - Modified: 2024-09-16 17:30:00 - Feat.: - Title: S čím meteorológovia nepočítali, naplnené i nenaplnené ambície Fica a štátna pomoc bez ohlasu (Brífing HN) 02 - Modified: 2024-09-16 15:55:24 - Feat.: - Title: Vláda bude ústretová pri odškodnení samospráv po povodniach, tvrdí Fico. Sľubuje konkrétne finančné kroky 03 - Modified: 2024-09-17 09:02:09 - Feat.: - Title: Orbánov populizmus nafúkol marže a zdražel potraviny. Maďari teraz chodia nakupovať k nám (rozhovor) 04 - Modified: 2024-09-15 17:39:49 - Feat.: - Title: Štát musí podať pomocnú ruku. Pellegrini navštívil miesta postihnuté záplavami, poďakoval sa hasičom 05 - Modified: 2024-09-15 11:40:23 - Feat.: - Title: Myslím na všetkých, ktorí v týchto chvíľach čelia nepriazni počasia. Ľudí treba povzbudiť, vyhlásil Pellegrini
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
17. september 2024 11:35