Poradca premiéra Eduard Chmelár. FOTO: HN/Miroslava Spodniaková
StoryEditor

"Toto by si dovolilo jedine gestapo." Chmelár tvrdo kritizoval Kuffu a Tarabu, minister to komentoval

20.08.2024, 08:35
Autor:
lislis

Premiérov poradca označil konanie štátneho tajomníka za neprijateľné.

Poradca predsedu vlády Eduard Chmelár ostro kritizoval štátneho tajomníka ministerstva životného prostredia Štefana Kuffu. 

Chmelár sa tak vydaril na sociálnej sieti Facebook v súvislosti s nedeľnejším incidentom, kedy Kuffa narušil divadelné predstavenie v obci Malá Frankovka. Konanie štátneho tajomníka označil za neprijateľné. Kritizoval pritom aj ministra životného prostredia Tomáša Tarabu, ktorý na Chmelárov príspevok aj zareagoval.

"Pravdupovediac, to, čo ma znepokojilo najviac, nebolo to, že Štefan Kuffa nevie rozoznať "perverzný film" od divadelného predstavenia a Tomáš Taraba si vymýšľa báchorky o "predstavení plnom LGBTI scén", hoci s touto tematikou to nemalo vôbec nič spoločné. To, čo ma doslova vydesilo, sú rastúce názory časti spoločnosti, ktorá nabáda politikov, aby zakázali politickú stranu, film, divadelnú hru alebo noviny, hoci na to v slobodnej spoločnosti neexistujú žiadne zákonné dôvody," napísal Chmelár.

image

Kuffu sa po jeho divadelnom zásahu zastal starosta, opozícia žiada jeho hlavu. Incident už rieši polícia

Premiérov poradca označil správanie štátneho tajomníka za neprijateľné. "Toto by si nedovolil ani Jakeš s Biľakom, toto si dovolilo jedine gestapo," uviedol Chmelár. Vyzval strany Smer a Hlas, aby si "uvedomili svoju širšiu zodpovednosť a jasne vymedzili takýmto praktikám mantinely".

"Apelujem na strany Smer a Hlas, ak má byť vôbec cítiť ich sociálnodemokratická orientácia, tak toto je zásadný bod, v ktorom sa to musí prejaviť," napísal poradca predsedu vlády. 

Minister životného prostredia Tomáš Taraba na Chmelárovu kritiku zareagoval. "Vy ste ešte poradca predsedu vlády alebo už ste sa vrátili k progresívnym liberálom, s ktorými ste niekedy vymetali Pride pochody a držali ste sa pod pazuchou s Michalom Havranom?," napísal Taraba v komentári.

Poradca Roberta Fica sa voči tomuto komentáru ohradil a obvinil Tarabu zo šírenia klamstiev. 

01 - Modified: 2024-09-05 17:08:34 - Feat.: - Title: Živnostníci sú vo veľkom napätí, čo im prinesie konsolidačný balíček. Do roly ich ochrancu sa stavia Taraba 02 - Modified: 2024-09-05 19:43:39 - Feat.: - Title: Taraba ohlásil spustenie výzvy na odkanalizovanie Oravy. Každá obec môže získať tri milióny 03 - Modified: 2024-09-08 13:42:40 - Feat.: - Title: Rozhodnutie Bidena ovplyvní aj východ Slovenska. Ako na U. S. Steel dopadne stopka pre Japonsko? 04 - Modified: 2024-09-04 21:05:00 - Feat.: - Title: Taraba sa chce zastať živnostníkov. Koalícia ho s Kamenickým a Druckerom poverila zostavením rozpočtu 05 - Modified: 2024-09-04 12:19:43 - Feat.: - Title: Danko dostal ponuku týkajúcu sa postu predsedu parlamentu. Šéf SNS ju odmietol, tvrdí Taraba​
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
09. september 2024 11:02