StoryEditor

Danko: Ministri Šimkovičová aj Susko majú podporu SNS

20.08.2024, 14:10
Autor:
TASRTASR

Sledujte brífing šéfa SNS a podpredsedu parlamentu Andreja Danka.

Ministerka kultúry Martina Šimkovičová (nominantka SNS) a minister spravodlivosti Boris Susko (Smer-SD) majú podporu a dôveru SNS a jej predsedu Andreja Danka. Na utorkovej tlačovej konferencii vyhlásil, že Šimkovičová nerobí nič nezákonné.

"Nebudeme tolerovať absolútne žiaden náznak rodinkárstva, korupcie, a práve preto má Šimkovičová našu plnú dôveru, že začala procesy v kultúre, ktoré mnohým prekážajú," vyhlásil Danko.

image

O Suskovi sa budeme baviť, keď uznáme za vhodné, odkázal opozícii Gašpar. Poslanci sa opäť zídu v stredu

Ministerka má podľa neho právo na výmeny šéfov kultúrnych inštitúcií. Zopakoval možný konflikt záujmov bývalej riaditeľky Slovenskej národnej galéria Alexandry Kusej, hovorí aj o probléme s divadelnými hrami, pri ktorých sa vopred neupozornilo, že sú nevhodné pre maloletého diváka. Ak urobili ministri čokoľvek nezákonné, riešilo by sa to podľa Danka v rámci koalície.      

Šéf SNS nevidí nič zlé ani na konaní Suska. "Nepovedal, či je Kováčik vinný alebo nevinný, využil svoje právo," dodal. Pripomenul, že na schôdze o odvolávaní neprišli ani viacerí poslanci opozície.

image

Parlament nebude v utorok odvolávať Suska, návrh sa presunie na stredu

V utorok sa v Národnej rade nepodarilo začať odvolávanie Suska ani Šimkovičovej. Na mimoriadnych schôdzach sa totiž neprezentovalo dostatok poslancov, prišlo ich približne 60. Ďalší pokus začať schôdze bude v stredu.

Šimkovičovej opozícia vyčíta okrem iného personálne zmeny v Slovenskom národnom divadle a Slovenskej národnej galérii. Suska kritizujú za presadenie trestných kódexov a aj za to, že podal dovolanie v prípade právoplatne odsúdeného bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika.

Obaja ministri deklarujú, že majú právo na tieto kroky vo svojich rezortoch a tvrdia, že konajú zákonne. Dôvod na ich odvolanie nevidí ani premiér Robert Fico (Smer-SD).

01 - Modified: 2024-09-10 17:14:17 - Feat.: - Title: Kolegovia z Hlasu musia pochopiť, že politika je aj o kompromise, vyhlásil Danko. Váži si Ficovu podporu 02 - Modified: 2024-09-09 10:38:25 - Feat.: - Title: Smer, Hlas a SNS musia odvolať Šimečku. Ak sa to nestane, bude veľa otázok, reaguje Danko 03 - Modified: 2024-09-09 08:27:47 - Feat.: - Title: Šanca, že Danko bude predseda parlamentu, je nateraz nulová. Nebudeme obchodovať, vyhlásil Raši 04 - Modified: 2024-09-08 19:48:56 - Feat.: - Title: Hlas má pri šéfovi parlamentu jasno. Opozícia by tam rada videla známe meno 05 - Modified: 2024-09-07 13:24:49 - Feat.: - Title: Neobsadený post šéfa Národnej rady je signálom o vzťahoch vnútri koalície, tvrdí politológ
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
10. september 2024 23:23