Predseda SaS Branislav Gröhling. FOTO: TASR/Jaroslav Novák
StoryEditor

Gröhling reaguje na Ficovu kritiku Šimečku: Premiér v snahe pomstiť sa stratil akékoľvek zábrany

23.08.2024, 13:44
Autor:
TASRTASR

Ak dôjde k odvolaniu Šimečku z postu podpredsedu parlamentu, mala by byť podľa šéfa SaS parlamentná opozícia jednotná.

Ak bude predseda PS Michal Šimečka odvolaný z postu podpredsedu Národnej rady, mala by opozícia zaujať jednotný postup a vzdať sa postov predsedov a podpredsedov výborov, ktoré patria opozícii. Navrhuje to predseda SaS Branislav Gröhling.

"Robert Fico v snahe pomstiť sa stratil akékoľvek zábrany. Za SaS môžem deklarovať, že sme pripravení postaviť sa proti týmto bezprecedentným a nedemokratickým praktikám premiéra Fica," uviedol v stanovisku Gröhling.

image

Fico vytiahol na Šimečku ďalšie dotácie, no stanovisko Hlasu k jeho odvolávaniu nepozná. Šéf PS sa bráni

Ak dôjde k odvolaniu Šimečku z postu podpredsedu parlamentu, mala by byť podľa šéfa SaS parlamentná opozícia jednotná.

"Preto navrhujeme spoločný postup opozície - vzdať sa predsedov a podpredsedov výborov, ktorý bude prvým krokom, ako ochromiť fungovanie parlamentu. Tento boj si môže Robert Fico dlho pamätať," skonštatoval.

Fico (Smer-SD) v piatok informoval, že na koaličnej rade na budúci týždeň oficiálne predloží návrh na odvolanie Šimečku z postu podpredsedu parlamentu.

image

Šimečka: Útok na moju rodinu je zastierací manéver a pomsta za opozičnú prácu

Fico poukázal na to, že niektoré nadácie, ktoré získali peniaze od štátu, sú napojené na Šimečkových rodinných príslušníkov, ako je strýko, mama či partnerka. Nadácie podľa neho môžu pokračovať v činnosti, ale nie z prostriedkov štátu.

Šimečka reagoval, že ide o chabý útok na opozíciu vedený cez jeho rodinu, ktorá vo verejnom priestore pôsobí desaťročia. Označil to za zastierací manéver a pomstu za opozičnú prácu.

01 - Modified: 2024-09-19 17:00:00 - Feat.: - Title: Gašpar o postoji poslancov Hlasu: Musím byť kritický. Vysiela to signál, že tam nie je všetko v poriadku 02 - Modified: 2024-09-19 12:53:24 - Feat.: - Title: Blaha bučal v europarlamente, keď sa hovorilo o odvolávaní Šimečku. Šéfku frakcie nazval fašistkou 03 - Modified: 2024-09-19 08:42:30 - Feat.: - Title: V zdravotníctve hrozí kolaps, zvýši sa exodus zdravotníkov, varuje SaS. Strana chce odvolať Dolinkovú​ 04 - Modified: 2024-09-18 18:53:38 - Feat.: - Title: Šéfka liberálov v europarlamente upozornila na odvolanie Šimečku, Metsolová chce reagovať 05 - Modified: 2024-09-18 16:00:00 - Feat.: - Title: KOMENTÁR: Hľadá sa figový list. Opozícia už nemá čo stratiť
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. september 2024 21:46