Podpredseda parlamentu a šéf PS Michal Šimečka. FOTO: TASR/Jaroslav Novák
StoryEditor

Šimečka reaguje na svoje odvolávanie: Ak vláda neprestane šíriť nenávisť, môže to mať vážne dôsledky

11.09.2024, 11:25
Autor:
lmlm

Vládni predstavitelia si podľa šéfa PS Michala Šimečku musia uvedomovať, čo svojim konaním spôsobujú.

Šéf PS Michal Šimečka v reakcii uviedol, že vláda na čele s Robertom Ficom svojimi klamstvami zasieva do spoločnosti obrovské množstvo zloby.

"Vedie to k nárastu útokov voči tým, ktorých nenávistným jazykom označujú za nepriateľov. Ak vláda neprestane, toto ich rozoštvávanie spoločnosti môže mať vážne dôsledky," hovorí Šimečka.

image

Hlas nakoniec povolil a odvolanie Šimečku podporí. PS chystá tvrdú reakciu

Vyhrážky smrťou

“Odkedy Robert Fico, Andrej Danko a ďalší svojimi klamstvami zaútočili na moju rodinu, dostávam množstvo extrémne nenávistnej pošty. Vyhrážky smrťou, antisemitizmus najhoršieho druhu, nechutné útoky na moju partnerku, dcéru aj mamu. Nenávistné slová kopírujú presne to, čo ľudia počúvajú na tlačovkách Roberta Fica,” dodal šéf progresívcov.

Uchyľujú sa k šíreniu zloby

Vládni predstavitelia si podľa Šimečku musia uvedomovať, čo svojim konaním spôsobujú.  

“Vedia, že hnev a nenávisť sa šíria ľahšie. A keďže nič pozitívne pre Slovensko nespravili, nemajú sa čím dobrým pochváliť, uchyľujú sa k šíreniu zloby. Je to mimoriadne nebezpečné. Vyzývam ich, aby s tým prestali,” zdôraznil Šimečka.

Podpredsedu Národnej rady bude koalícia vo štvrtok odvolávať v parlamente na mimoriadnej schôdzi.

Poslanci Smeru a SNS v odôvodnení na jeho odvolanie hovoria o čerpaní štátnych dotácií osobami, ktoré sú blízke šéfovi PS, a podozreniach z manipulácie pri prideľovaní dotácií.

Vyčítajú mu aj organizáciu protestov proti vedeniu rezortov kultúry a spravodlivosti, v ktorých podľa nich Šimečkova rodina stráca finančné zázemie.

01 - Modified: 2024-09-19 13:19:34 - Feat.: - Title: Ficovi sa stalo to, čomu sa desaťročia vyhýbal ako čert krížu 02 - Modified: 2024-09-19 13:13:23 - Feat.: - Title: Zvýšenie DPH za ubytovanie bude poslednou ranou pre sektor, tvrdí generálny manažér asociácie hotelierov 03 - Modified: 2024-09-19 12:53:24 - Feat.: - Title: Blaha bučal v europarlamente, keď sa hovorilo o odvolávaní Šimečku. Šéfku frakcie nazval fašistkou 04 - Modified: 2024-09-19 13:31:39 - Feat.: - Title: Fico zvoláva okrúhly stôl s farmármi, chce riešiť DPH. Dôležitá položka na zozname základných potravín chýba 05 - Modified: 2024-09-19 08:40:33 - Feat.: - Title: Jednota dôchodcov žiada o stretnutie s koaličnými stranami a prezidentom ku konsolidácii
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. september 2024 17:49