StoryEditor

Výroky politikov: Fico hovoril o bordeli po minulých vládach. Šimečka tvrdí, že ho jeho výhovorky urážajú

22.09.2024, 00:00
Autor:
redredTASRTASR
  • Premiér Robert Fico v utorok oznámil, že vládna koalícia sa dohodla na balíku opatrení, ktoré majú zabezpečiť konsolidáciu verejných financií na úrovni 2,6 až 2,7 miliardy eur. Výroky politikov si pozrite vo videu.
  • Rozruch vyvolalo aj vyjadrenie ministra financií Ladislava Kamenického, ktorý povedal, že knihy sú kupujú prevažne bohatší ľudia. Neskôr svoje vyjadrenia korigoval. 
  • Šéf PS Michal Šimečka konsolidačné opatrenia ostro kritizoval. Vyhlásil, že všetkým z nás výrazne zasiahnu do života.

Premiér Robert Fico v utorok oznámil, že vládna koalícia sa dohodla na balíku opatrení, ktoré majú zabezpečiť konsolidáciu verejných financií na úrovni 2,6 až 2,7 miliardy eur.

Podľa Fica je konsolidácia nevyhnutná, pretože podľa neho súčasná vláda zdedila po predchádzajúcich kabinetoch najhoršie verejné financie v celej Európskej únii.

image

Prečo konsolidačný plán uvrhne Slovensko do špirály úpadku

Rozruch vyvolalo aj vyjadrenie ministra financií Ladislava Kamenického, ktorý povedal, že knihy sú kupujú prevažne bohatší ľudia. Neskôr svoje vyjadrenia korigoval. "Povedal som, že podľa analýzy sa ukazuje, že vyššie príjmové skupiny vynakladajú viac peňazí na knihy. Nikdy som nepovedal, že ľudia s nižšími príjmami nepotrebujú mať knihy," zdôraznil.

Minister financií odmieta, aby opatrenia kritizovali tí, ktorí mali na starosti verejné financie v predchádzajúcich vládach.

image

Konsolidačný balík ešte môžeme upraviť, jeho suma sa nezmení, tvrdí Kamenický

Šéf PS Michal Šimečka konsolidačné opatrenia ostro kritizoval. Vyhlásil, že všetkým z nás výrazne zasiahnu do života. "Uráža ma, keď sa táto vláda snaží vyhovárať na predchádzajúce vlády," povedal.

image

Týždňovka HN: Odvolaný Šimečka a napomenutá Dolinková, konsolidácia aj výbuchy pagerov

Ku kritike sa pridala aj SaS. Podľa Mariána Viskupiča štát vyberie po zavedení nových konsolidačných opatrení menej, ako naplánoval. 

"Každý jeden občan zaplatí viac na daniach, na odvodoch, na poplatkoch. Ak štát vyrába nové dane pre firmy, nové odvody, nové poplatky pre firmy, a, bohužiaľ, táto vláda ich v prezentovanom materiáli vyrobila dosť, jednoducho drvivá väčšina týchto dodatočných nákladov sa prenesie na ľudí," povedal Viskupič.

01 - Modified: 2024-09-22 09:36:59 - Feat.: - Title: Týždňovka HN: Odvolaný Šimečka a napomenutá Dolinková, konsolidácia aj výbuchy pagerov 02 - Modified: 2024-09-21 22:00:00 - Feat.: - Title: Daňová povodeň Ficovej vlády: Jedna daň je mimoriadne nebezpečná 03 - Modified: 2024-09-21 13:16:17 - Feat.: - Title: Týždňovka HN: Odvolaný Šimečka a napomenutá Dolinková, konsolidácia aj výbuchy pagerov 04 - Modified: 2024-09-21 12:10:59 - Feat.: - Title: Koalícia neplánuje navrhovať podpredsedu parlamentu, čaká na návrh PS, povedal Takáč. KDH nomináciu nemá 05 - Modified: 2024-09-20 15:15:21 - Feat.: - Title: Fico naznačil možnú výmenu Dolinkovej: Máme šokujúce informácie. Je to cesta k bankrotu, tvrdí Taraba
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
22. september 2024 16:25