Na snímke ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas). FOTO: TASR/Pavol Zachar
StoryEditor

Rezort zdravotníctva pracuje na riešení problému s poplatkami a doplatkami v ambulanciách

27.09.2024, 10:02
Autor:
TASRTASR

Poslanci Národnej rady Marek Krajčí a Michal Šipoš kritizovali tento týždeň ministerku Dolinkovú za neriešenie problémov v ambulantnom sektore. Upozornili na eskaláciu problému s nezákonnými poplatkami.

Ministerstvo zdravotníctva pracuje na riešení problematiky s poplatkami a doplatkami v ambulanciách. Aktuálne pripravuje správu z auditu, ktorú plánuje predstaviť koaličným partnerom aj členom vládneho kabinetu.

Uviedlo to v reakcii na vyjadrenia predstaviteľov opozičného hnutia Slovensko, ktorí kritizovali šéfku rezortu Zuzanu Dolinkovú (Hlas) za neriešenie situácie.

image

Hnutie Slovensko kritizuje konsolidačné opatrenia v zdravotníctve, namieta zvýšenie doplatkov

"Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky si naplno uvedomuje pálčivú problematiku poplatkov a doplatkov, ktoré trápia pacientov naprieč Slovenskom a vplývajú na dostupnosť zdravotnej starostlivosti. Ich rozsah je významný, narastá a je nevyhnutné nastoliť v nich poriadok. Intenzívne pracujeme na riešení tejto problematiky v spolupráci so zástupcami ambulantného sektora s cieľom zaviesť transparentnosť a ochranu pre pacientov vrátane sociálne najslabších skupín, aby pacienti neodkladali návštevu lekára z dôvodu obavy z výšky poplatkov," poznamenali z komunikačného oddelenia rezortu.

image

Dolinková odmieta, že by ustupovala dezinformáciám

Ministerstvo informovalo, že v súčasnosti pripravuje súhrnnú správu z prieskumu poplatkov a auditu situácie na úrovni samospráv. "Plánujeme ju predstaviť na úrovni koaličnej rady a vlády Slovenskej republiky," dodalo.

Poslanci Národnej rady Marek Krajčí a Michal Šipoš (obaja hnutie Slovensko, Za ľudí, KÚ) kritizovali tento týždeň ministerku za neriešenie problémov v ambulantnom sektore. Upozornili na eskaláciu problému s nezákonnými poplatkami. Vyčítali jej aj ďalšie kroky a vyzvali na jej koniec vo funkcii.

01 - Modified: 2024-09-27 07:08:46 - Feat.: - Title: Do hry sa dostávajú riešenia exministra Zajaca. Čo všetko vieme o balíku finančných opatrení v zdravotníctve? 02 - Modified: 2024-09-26 17:34:53 - Feat.: - Title: Zajac sa v HNtelevízii nečakane zastal Dolinkovej: Som posledný, kto ju bude obhajovať, ale nie je to fér 03 - Modified: 2024-09-26 14:07:32 - Feat.: - Title: Dolinková odmieta, že by ustupovala dezinformáciám 04 - Modified: 2024-09-26 07:54:46 - Feat.: - Title: Ozdravné opatrenia zatiaľ nepredstavila. Dolinková nemá indície, že by mala byť odvolaná 05 - Modified: 2024-09-25 12:13:48 - Feat.: - Title: Dolinková: Materiál k ozdravným opatreniam predložíme na ďalšie rokovanie
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
27. september 2024 20:26