StoryEditor

Šutaj Eštok o razii v Bratislave: Našli sme veľké množstvo pervitínu, budeme postupovať veľmi tvrdo

02.10.2024, 10:59
Autor:
TASRTASR

V nadväznosti na príslušné zistenia prišlo podľa ministra vnútra k posilneniu protidrogovej jednotky.

O požiadavkách, ktoré vychádzajú zo strany samotných policajtov, vedie Ministerstvo vnútra aktívnu komunikáciu.

Pred rokovaním vlády v súvislosti s hrozbou odchodu veľkého množstva policajtov to zvýraznil minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).

Výpovede policajtov

Zároveň verí, že nový platný zákon o stabilizačných podmienkach v polícii prispeje k tomu, že nie všetky podané výpovede budú i reálne uplatnené.

"Tie čísla k odchodom máme, do dnešného dňa to bolo nejakých tisíc policajtov, ďalších zhruba do tisíc žiadostí o odchod je podaných. Veríme, že nie všetky budú uplatnené a že budú stiahnuté aj vďaka tomu, že od októbra platí nový zákon o stabilizačných podmienkach," uviedol.

Uistil, že s policajtmi vedenie rezortu i Policajného zboru aktívne komunikuje o požiadavkách i podnetoch. "Netýkajú sa len platových náležitostí. Niektoré veci už boli vyriešené, iné sú v riešení," povedal minister.

Chystá sa komunikovať s policajtmi v regiónoch. "Tak, ako som sa stretol s policajtmi z bratislavského regiónu, chystám sa komunikovať aj s ich kolegami z iných regiónov," povedal. Upozornil, že napráva fakt z minulých vlád, "keď sa na komunikáciu o požiadavkách policajtov kašľalo".

Zároveň zdôraznil, že k personálnej stabilizácii je potrebné zjednodušiť náborový proces. "Máme štyritisíc žiadostí a častokrát prepadávajú na elementárnych veciach, ako sú napríklad okuliare. Potrebujeme zmeniť veci, zdynamizovať tento proces, riešime to," vyhlásil.

Razie v Bratislave

Vyjadril sa aj k policajným raziám v bratislavských kluboch. Upozornil, že okrem daňových pochybení, ktoré zistili príslušníci Finančnej správy sa riešili aj drogy.

"Potvrdili sa podozrenia, že tam dochádzalo k predaju drog, našlo sa veľké množstvo pervitínu, marihuany a kokaínu," vysvetľoval i zásah "kukláčov".

V nadväznosti na príslušné zistenia prišlo podľa ministra k posilneniu protidrogovej jednotky. "Budeme veľmi tvrdo postupovať v boji proti drogám, na školách i v kluboch," deklaroval.

01 - Modified: 2024-10-01 11:15:12 - Feat.: - Title: Škandál v britskej pobočke McDonald‘s. Česi celé roky pracovali ako moderní otroci, firmy varovné signály dlho prehliadali 02 - Modified: 2024-10-01 07:51:59 - Feat.: - Title: Polícia naďalej vyšetruje okolnosti útoku na poslanca Národnej rady Ľuptáka 03 - Modified: 2024-09-30 15:49:02 - Feat.: - Title: Počas Týždňa bezpečnosti na železnici policajti kontrolovali rušňovodičov 04 - Modified: 2024-09-29 20:34:43 - Feat.: - Title: Polícia v sobotu v bratislavskom podniku zaistila vrecká s obsahom bielej látky 05 - Modified: 2024-09-29 18:13:54 - Feat.: - Title: Polícia hľadá svedkov nehody v Trebišove, pri ktorej utrpela zranenia chodkyňa
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
02. október 2024 11:20