StoryEditor

Šutaj Eštok našiel náhradu za Dolinkovú: Ficovi som navrhol, aby zdravotníctvo riadil špičkový ekonóm

09.10.2024, 13:30
09.10.2024, 15:24
Autor:
lmlm

Kamil Šaško sa s najväčšou pravdepodobnosťou stane novým ministrom zdravotníctva.

Šéf Hlasu Matúš Šutaj Eštok navrhol premiérovi Robertovi Ficovi za nového ministra zdravotníctva Kamila Šaška. O tomto mene písali médiá vrátane HN minulý týždeň.

Návrh Ficovi

"Kamil Šaško je uznávaný odborník s rozsiahlymi medzinárodnými skúsenosťami, ktorý v súčasnosti zastáva pozíciu štátneho tajomníka na ministerstve hospodárstva. Vďaka svojmu ekonomickému a manažérskemu vzdelaniu na London School of Business and Finance a dlhoročnej praxi v obore prinesie do svojej funkcie kombináciu strategického myslenia a praktických zručností. S jeho jasnou víziou a dôrazom na efektívne riadenie si získal plnú dôveru HLASu ako aj koaličných partnerov," napísal Šutaj Eštok na sociálnej sieti.

Takto Zuzana Dolinková ohlásila koniec vo funkcii.

Minister vnútra doplnil, že verí, že Šaško dokáže pokračovať v dôležitých projektoch, komunikovať so zdravotníkmi a priniesť riešenia, ktoré zabezpečia lepšie podmienky pre zdravotníkov a kvalitnejšiu starostlivosť pre pacientov na Slovensku.

Kto je Kamil Šaško

Šaško je slovenský ekonóm a politik, ktorý od októbra 2023 pôsobí ako štátny tajomník na Ministerstve hospodárstva. Predtým pracoval v Národnej banke Slovenska ako expert pre regulácie a dohľad.

Má skúsenosti aj z medzinárodného prostredia, kde pôsobil ako finančný radca v rámci Rady Únie a ako finančný attaché na Stálom zastúpení Slovenskej republiky pri Únii v Bruseli. 

Šaško študoval na London School of Business and Finance, kde sa špecializoval na investičné bankovníctvo, a na University of Sussex, kde sa venoval aplikovanej vede a riadeniu podniku.

image

Dolinkovej koniec sa odkladá. Pellegrini demisiu neprijal a požiadal ju, aby robila naplno

So zdravotníctvom zatiaľ podľa denníka SME Šaško skúsenosti nemá, no už v ňom aktívne pracuje jeho manželka Marianna Šašková aj svokra Monika Pažinková.

Kamila Šaška sme cez víkend požiadali o reakciu. "Ako člen predsedníctva HLAS-u sa však chcem v tomto momente a v prvom rade poďakovať pani Dolinkovej za všetku prácu, ktorú vykonala v prospech rozvoja nášho zdravotníctva. O mene nového ministra zdravotníctva Vás budeme určite informovať," uviedol pre HN.

01 - Modified: 2024-10-11 10:03:27 - Feat.: - Title: KOMENTÁR: Stáva sa chutným sústom. V čom spočíva problém Hlasu 02 - Modified: 2024-10-11 10:00:54 - Feat.: - Title: Mimovládky žiadajú prokuratúru o preskúmanie rozhodnutia o Šutajovi Eštokovi 03 - Modified: 2024-10-11 08:53:03 - Feat.: - Title: Dolinková si nebude uplatňovať mandát poslankyne v Národnej rade, potvrdil Šutaj Eštok 04 - Modified: 2024-10-10 13:45:25 - Feat.: - Title: Nový minister Šaško chce okamžite vstúpiť do rokovaní so zdravotníkmi a hľadať kompromis 05 - Modified: 2024-10-10 14:25:05 - Feat.: - Title: Krajčí a Szalay v HNtelevízii: Šaško nedokončí funkčné obdobie. Je to "no name" človek, nepoznáme jeho názory
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
11. október 2024 13:02