StoryEditor

Slováci zastavili nepriaznivú sériu Atlanty

24.10.2005, 00:00
Autor:
TASRTASR
Dvaja slovenskí hokejisti strelili v nočných zápasoch zámorskej NHL hraných zo soboty na nedeľu po dva góly. V Montreale sa to podarilo útočníkovi hosťujúceho NY Islanders Miroslavovi Šatanovi, jeho tím však napriek jeho potencii prehral 3:4.

Dvaja slovenskí hokejisti strelili v nočných zápasoch zámorskej NHL hraných zo soboty na nedeľu po dva góly. V Montreale sa to podarilo útočníkovi hosťujúceho NY Islanders Miroslavovi Šatanovi, jeho tím však napriek jeho potencii prehral 3:4. Bývalý hráč Buffala sa presadil vždy v presilovej hre a na strelecké konto tak dodal piaty a šiesty zápis v sezóne. V Atlante dve presné strely Ronalda Petrovického už domácim pomohli vyhrať duel s New Jersey.
Atlanta nevyhrala štyri zápasy za sebou, no v piatom dueli zariadili víťazstvo 4:3 nad Devils troma gólmi a dvoma asistenciami najmä Slováci. Ronald Petrovický strelil prvé dva góly v sezóne, Marián Hossa vyrovnal v druhej tretine po dorážke Kovaľčukovej strely na 1:1 a Peter Bondra pomohol dvoma asistenciami. Domáci, ktorí mali počas nepriaznivej série hrozivé skóre 2:22, síce s diablami prehrávali už 1:3, no dokázali otočiť nepriaznivý vývoj. "Dva góly v ôsmich zápasoch, to síce nie je bilancia kanoniera, ale je to začiatok. Beriem ich. Sú súčasťou veľkého víťazstva a to ich robí špeciálnymi," povedal Petrovický.
V zápase Vancouver -- Colorado (6:4) sa tretí raz v drese hostí do bránkoviska postavil Budaj, tentoraz však nenadviazal na svoje dve posledné spoľahlivé vystúpenia, keď zastavil len 17 striel Canucks a puk lovil zo siete až päťkrát. Šiestemu presného zásahu domácich do prázdnej bránky a symbolickému spečateniu nervy drásajúceho záveru sa prizeral už len smutne zo striedačky.
Slováci Branko Radivojevič (1+1) a Michal Handzuš (0+1) pomohli k výhre Flyers v Toronte 5:2 a Philadelphia tak zaknihovala tretí triumf v sérii. Radivojevič pečatil víťazstvo v 56. minúte premiérovým gólom v sezóne. Za hostí v tomto ročníku ešte neskóroval Švéd Peter Forsberg, no má na konte 12 asistencií, je bodovým lídrom tímu a iba jeho formácia so Simonom Gagnem a Mikom Knublom má na konte 27 bodov. "Chcem dať gól už čo najskôr. Je to trošku frustrujúce, keď všetci okolo vás góly dávajú, ale pokiaľ tím vyhráva, tak mi to až tak neprekáža," skonštatoval nezištný konštruktér Forsberg. Hráčom Minnesoty sa aj zásluhou dvoch presných prihrávok Mariána Gáboríka konečne podarilo vyhrať aj na ľade súpera, keď pokorili St. Louis tesne 3:2.
NHL
Piatok:
Columbus -- San Jose 4:1, Tampa Bay -- Ottawa 1:4 (za hostí Chára 0+1), Detroit -- Anaheim 3:2, Edmonton -- Colorado 1:7, sobota: Boston -- Pittsburgh 6:3 (za hostí Pálffy 0+2), Montreal -- NY Islanders 4:3 (za hostí Šatan 2+0), Toronto -- Philadelphia 2:5 (za hostí Radivojvič 1+1 a Handzuš 0+1), Washington -- Carolina 0:4, Atlanta -- New Jersey 4:3 (za domácich Ronald Petrovický 2+0, Marián Hossa 1+0 a Bondra 0+2), Columbus -- Detroit 0:6, Buffalo -- Rangers 3:1, Dallas -- Calgary 2:1, St. Louis -- Minnesota 2:3 (za hostí Gáborík 0+2) , Nashville -- San Jose 2:1, Vancouver -- Colorado 6:4.

Štatistiky Slovákov
1. Demitra (Los Angeles) 5 4 9
2. Višňovský (Los Angeles) 2 7 9
3. Pálffy (Pittsburgh) 4 5 9
4. Marián Hossa (Atlanta) 3 5 8
Bondra (Atlanta) 3 5 8
6. Šatan (NY Islanders) 6 1 7
7. Svatoš (Colorado) 5 2 7
8. Marcel Hossa (NY Rangers) 3 4 7
9. Kolník (Florida) 4 1 5
10. Nagy (Phoenix) 2 3 5
(Za hráčom nasleduje počet gólov, asistencií a bodov.)

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. máj 2024 03:29