Reuters
StoryEditor

Príliš skorý koniec? Mali ho nechať, nech ma dá dole, je presvedčený McGregor

27.08.2017, 14:26

Bruce Willis, Ozzy Osbourne, LeBron James ... Do hľadiska v Las Vegas zasadli nielen tisícky fanúšikov, ale aj desiatky celebrít. Nikto nechcel prísť o unikátny boxerský zážitok. Stret dvoch veľkých šampiónov. Aký dlhý však bude?

Nakoniec trval necelých desať kôl, potom bol zápas medzi Floydom Mayweatherom a Conorom McGregorom ukončený. Nebolo to príliš skoro?

Štartuje desiate koleso, Mayweather sa v tých predchádzajúcich dvoch ujal iniciatívy a tvrdými údermi začal ničiť sen mnohých divákov o veľkej senzácii.

McGregor už pôsobí unavene, v ringu sa skôr potáca, než že by chodil pevným krokom. Americký boxer, nikdy neporazený v profesionálnom ringu, vie, že mu dokonale vyšla jeho taktika.

Trpezlivo čakal, až začnú írskemu majstrovi v zmiešaných bojových umeniach dochádzať sily. Potom udrel.

"Mal som to tak naplánované," hovorí neskôr, už opásaný zeleným krokodílím pásom "Money Belt", ozdobeným stovkami drahokamov aj dvadsaťštyrikarátovým zlatom.

Stupňujúca sa dominancia

McGregor na začiatku desiateho kola ťažko vydýchava únavu, zároveň sa vyrovnáva s niekoľkými tvrdými údermi od svojho súpera.

Mayweather vstúpi do trojminútovky suverénne, potetovaného protivníka nešetrí, naopak rýchlo mu rozbije kryt a usiluje sa o knockout.

Keď získava úplnú prevahu a McGregor už nie je schopný sa brániť, zasahuje arbiter Robert Byrd odmáva koniec zápasu. Nie, tu už nie je potrebné pokračovať, víťaz je jasný.

Očakávaný šampión vyskočí na jeden z rohov ringu, porazený sa rýchlo oklepe a ide mu gratulovať. "Verím, že som dal divákom presne to, čo chceli vidieť," tvrdí krátko potom Mayweather.

Príliš skorý koniec

To McGregor cíti, že celebrity aj fanúšikovia mohli vidieť ešte o pár minút dlhší duel.

"Nedostal ma na podlahu. Bol som len unavený. Myslím si, že nás rozhodca mohol nechať ďalej bojovať. Nechať Floyda, nech ma dá dole," tvrdil holohlavý borec s ryšavými fúzmi.

André Ward, jeden z najlepších boxerov súčasnosti, s ním čiastočne súhlasil "Možno mohol rozhodca ešte počkať, na druhú stranu v každom bojovom športe platí, že je rozumnejšie všetko stopnúť radšej o trochu skôr ako príliš neskoro."

V televíznom štúdiu ESPN sa k tejto téme vyjadril tiež známy expert Stephen A. Smith.

"Viem, odkiaľ pramení Conorovo presvedčenie, že sa malo ešte pokračovať. V MMA je zvyknutý bojovať až do úplného konca, veľmi zranený, zakrvavený. Schytá tam toho viac," tvrdil.

"Jeho prístup je, že kým stojí na nohách, kým môže prežiť, tak si myslí, že by mal dostať šancu ďalej bojovať," vysvetľoval Smith.

McGregora by však sám v úlohe arbitra pokračovať nenechal. "Chápem, prečo si myslí, že sa malo pokračovať, ale nesúhlasím s ním."

Prečo? "Bol blízko kolapsu." Knockout klopal na dvere, nakoniec na neho nedošlo. Mayweather si pripísal jubilejnú päťdesiatu výhru vďaka jasnej prevahe, teda technickému K.O.

01 - Modified: 2024-04-23 13:46:35 - Feat.: - Title: FNC 6 priniesol výhru Fikiho Sulíka aj bizarný ženský súboj. Tlkanec ustál nemožné, Flexking zostáva neporazený 02 - Modified: 2024-02-16 10:03:53 - Feat.: - Title: Toto je karta Fight Night Challenge 6. Strhla sa bitka, Baron na vozíku všetkých dourážal a Flexking pózoval so sekáčikom 03 - Modified: 2024-01-30 11:18:24 - Feat.: - Title: Ruský tréner bojových umení v Bratislave pre HN: Doma som už na Slovensku. Pomocou športu ho všade propagujem 04 - Modified: 2023-12-03 10:15:44 - Feat.: - Title: Fight Night Challenge 5: Hossa zvíťazil, pretože Momo neovládol svoje emócie a Flexking zostáva naďalej neporazený 05 - Modified: 2023-11-29 13:15:01 - Feat.: - Title: Bratislava privíta hviezdy česko-slovenského boxu: Na konci roka v ringu Tankó, Ducár, Mišalko, Koller či Zábojník
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
24. apríl 2024 07:37