TASR/Lukáš Grinaj
StoryEditor

Exodus Slovákov. Slávne Wembley prilákalo tisíce našich fanúšikov

04.09.2017, 18:32
Dôležitý kvalifikačný zápas o postup na majstrovstvá sveta zaujíma množstvo slovenských priaznivcov. 

Veľká šanca výrazne sa priblížiť k postupu na majstrovstvá sveta, historická možnosť uspieť na pôde Slovenska a skvelé výkony z posledného obdobia, keď slovenskí futbalisti vyhrali päť kvalifikačných zápasov.

To všetko spôsobilo exodus slovenských fanúšikov na zápas o postup na MS na slávnom štadióne Wembley proti top favoritovi Anglicka. „Slováci mali záujem o tento kvalifikačný zápas dlhodobo, veľkým lákadlom je slávne Wembley,“ povedal pre HN Martin Morár zo spoločnosti futbaltour.sk. 

Lákadlom je slávne Wembley

Záujem slovenských fanúšikov o Anglicko sa rodil postupne. Dlho totiž nebolo známe, na akom mieste sa zápas odohrá.

Rozhodnutie o tom, že kľúčový zápas sa odohrá na vynovenom Wembley s kapacitou 90-tisíc ľudí, potom vyvolalo ošiaľ. „Niektorí fanúšikovia cestovali autobusom, stovky ľudí išli letecky z Bratislavy, Budapešti, ale aj Viedne.“

Kozákovci lákajú aj v Škótsku

Vzhľadom na to, že zverenci reprezentačného trénera Jána Kozáka majú veľkú šancu postúpiť z druhého miesta minimálne do baráže o postup, je obrovský záujem aj o októbrový zápas našich futbalistov v Škótsku. 

„Práve vďaka piatim kvalifikačným výhram za sebou sme zaznamenali veľký nárast záujmu o zápas v Glasgowe,“ hovorí Morár. Do Škótska je síce komplikovaná letecká doprava, podľa Morára to však ľudia vzhľadom na priaznivý vývoj v skupine prestali riešiť. 

Bookmakeri nám neveria

V samotnom zápase sú slovenskí reprezentanti outsiderom, proti tímu z krajiny Albiónu sme na jeho pôde ešte neuspeli. Anglicko je jasným favoritom aj pre bookmakerov v stávkových kanceláriách.

Hráči však sú odhodlaní favorita zaskočiť a dokonca ho odsunúť na druhú priečku tabuľky. Na to však Slováci potrebujú dobyť slávny štadión vo Wembley, na ktorom Angličania už šesť rokov v kvalifikácii neprehrali. „Tabuľka hovorí jasnou rečou, bude to zápas o prvé miesto v skupine. Dúfali sme, že takáto situácia nastane, a my sme sa do nej po víťazstve nad Slovinskom dostali. Je na nás, ako to dopadne. Pôjdeme do toho naplno od prvej minúty. Vo futbale je možné všetko, preto nastúpime aj do tohto zápasu s cieľom vyhrať,“ povedal pred zápasom Róbert Mak.

Domáci nastúpia už bez Wayna Rooneyho, historicky najlepší anglický reprezentačný kanonier sa prednedávnom rozhodol ukončiť kariéru v národnom tíme. 

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
18. apríl 2024 23:42