StoryEditor

Marietta Žigalová: Na pódiu sa cíti ako ryba vo vode

24.05.2006, 00:00
Na víkendových majstrovstvách Európy verzie WFF vo fitnes v Moskve získali slovenskí pretekári jedenásť medailí. Vyhrali tiež Pohár národov pred usporiadajúcim Ruskom a Fínskom.

Absolútna majsterka Európy vo fitnes Marietta Žigalová v rozhovore pre HN
Aké boli moskovské oslavy?
- Ešte pred šampionátom sme si vo výprave povedali, že kto získa medailu, kúpi fľašu šampanského a navyše, ak by sa niektorá z deviatich kolegýň stala aj absolútnou majsterkou Európy, bude ju to stáť basu šampanského. To sme však vtedy netušili, že budeme až takí úspešní. Súťaž sa končila pred polnocou, na ôsmu sme už mali letenky, išla som spať niekedy pred piatou ráno. Mali sme čo robiť, aby sme stihli odlet. Na samotnej oslave som si neodpustila chlebíčky či moroženoje.
Ale zo šampanského sa priberá, pri vašej váhe päťdesiatštyri kilogramov a výške 165 cm by ste mali byť pri naberaní kalórií opatrná.
- Pred súťažou som bola nervózna, myslela som vari na tretie miesto. Keď som sa však dostala na pódium, už som sa cítila ako ryba vo vode, ale nejaký ten stres vo mne ešte zostal. Mala som za sebou aj riadnu tréningovú drinu, dvoj- až trojfázové denné tréningy takmer mesiac pred súťažou. Bicyklovala som, veľa behala do schodov z prvého až do desiateho poschodia, až som zničila aj môjho psa, ktorý to chcel robiť so mnou. Tak som si potom mohla dovoliť niekoľkohodinový výpadok. Váhu si však pravidelne cez rok udržiavam. Aj keď si niekedy neodrieknem napríklad výborný segedín s knedľami, ktorý varí moja mamička.
Aký je váš ďalší tohtoročný program?
- V sobotu 3. júla máme v Bratislave majstrovstvá Slovenska. Po nich sa chystám na sériu troch súťaží Grand Prix USA. Je to pre mňa ďalšia veľká motivácia. V závere sezóny by som sa chcela dôkladne pripraviť aj na open majstrovstvá sveta profesionálok.
Svoju premiéru na šampionáte mala vaša trinásťročná dcéra Miriama. Ako vnímate jej budúcnosť?
- Moderátor na šampionáte ju predstavil ako moju sestru. Veľmi ju porovnávajú so mnou, že už to má v krvi. Už od troch rokov so mnou cvičí mimiku, aj ona je pred súťažou nervózna. Ale keď vyjde na pódium, je tam ako doma. Aj keby jej vtedy pustili inú hudbu, vie improvizovať a svoju zostavu by zvládla. Jej súťaže sú zatiaľ odľahčené, súťaží iba v prostných, až neskôr, keď bude dospievať, začne pracovať aj na svojej postave. Má pred sebou zaujímavú budúcnosť.
Koľko peňazí vás stojí celoročná príprava?
- V mojom fitnescentre v Košiciach si zarábam aj ako cvičiteľka. Nikdy som nerátala, čo ma môj koníček stojí. Ak by sa tak čo len raz stalo, už by som dávno skončila.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
04. máj 2024 18:42