StoryEditor

Fiasko pred šampionátom

25.04.2007, 00:00

Generálka slovenskému tímu nevyšla. Tak sa dá pomenovať posledný prípravný duel pred majstrovstvami sveta v Rusku. Zverenci trénera Júliusa Šuplera prehrali s Bieloruskom 1:2. S týmto súperom sa pravdepodobne stretneme aj vo štvrťfinálovej skupine na šampionáte. Slovenský tím navyše prišiel o stredného útočníka Miroslava Hlinku. Tréner Šupler po zápase vyradil z nominácie šesť hráčov. Do Moskvy nepocestujú: obrancovia Dušan Milo, Marcel Šterbák a útočníci: Martin Cibák, Michal Hudec, Marek Uram a František Skladaný. Ten však v prípade neúčasti Ladislava Nagya bude v reprezentačnom kádri.

Prišli sme o Hlinku
Kapitán českého klubu Pardubice, s ktorým získal striebornú medailu v tomto ročníku, si v 26. minúte po nešetrnom zákroku Leontieva zranil koleno. "Miro má poškodenie vnútorného postranného väzu v ľavom kolene. Jeho účasť v Moskve je takmer vylúčená. Liečenie potrvá minimálne tri týždne," povedal pre STV lekár slovenského tímu Dalimír Jančovič.
34-ročný Hlinka je jedným z piatich slovenských hokejistov, ktorí získali všetky tri medaily na MS.

Chára v úlohe kapitána
Samotný zápas s Bieloruskom ukázal, ako veľmi dôležití budú pre nás hráči z NHL. Mužstvo si vypracovalo šance, ktoré však nedokázalo využiť. Zápas mal podobný priebeh ako ten z minuloročných majstrovstiev sveta v Rige, kde sme v otváracom zápase v základnej skupine podľahli tomuto súperovi taktiež 1:2. V našej zostave sa prvýkrát objavil aj kapitán Bostonu Bruins Zdeno Chára. V úlohe kapitána nastúpil aj proti Bielorusku a túto zodpovednosť bude mať pravdepodobne aj na samotnom svetovom šampionáte. V obrannej dvojici hral spoločne s frankfurtským Petrom Podhradským.
Proti Bielorusku sme tak utrpeli tretiu prehru v histórii. Doteraz sme vyhrali šesť zápasov.

Slovensko -- Bielorusko 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
Góly: 19´ Glebov 0:1, 38´ Michalev 0:2, 45´ Somík 1:2. 8 340 divákov

Zedník nepríde reprezentovať
Z avizovanej šestice elitných útočníkov zo zámorskej NHL, ktorá mala posilniť slovenskú reprezentáciu, vypadol krídelník New York Islanders Richard Zedník. 31-ročný rodák z Banskej Bystrice sa trénerovi Júliusovi Šuplerovi poďakoval za pozvánku, ale zároveň sa aj ospravedlnil z účasti na MS. Nahradiť by ho však mohol Ladislav Nagy z Dallasu, pre ktorého sa sezóna v zámorí skončila v noci z pondelka na utorok.
"Rišo Zedník sa tešil na svetový šampionát, nemal zdravotné problémy. Žiaľ, rodinné záležitosti, s ktorými sa musí v dohľadnom čase vyrovnať, mu bránia v štarte na majstrovstvách sveta v Rusku," povedal Šupler. Tréner národného tímu pozorne sledoval posledný zápas medzi Nagyovým Dallasom a Vancouverom. "Budem telefonovať s Lacom Nagyom a oslovím ho s pozvánkou reprezentovať na MS. O jeho prípadnej účasti na svetovom šampionáte sa rozhodne v priebehu tohto týždňa," doplnil kouč.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
05. máj 2024 12:02