StoryEditor

Milánske kluby s miernou výhodou

04.04.2006, 00:00
Autor:
SITASITA

Dvoma odvetnými štvrťfinálovými zápasmi pokračuje dnes (20.45 hod.) futbalová Liga majstrov. Na trávniky v najprestížnejšej európskej klubovej súťaži vybehnú oba milánske kluby. S miernou výhodou jednogólového náskoku cestuje Inter na horúcu španielsku pôdu do Villarrealu, zatiaľ čo jeho mestský rival AC privíta na San Sire po bezgólovom prvom zápase francúzskeho majstra Olympique Lyon.
Milánsky AC na svojom štadióne už rok nepozná premožiteľa, Lyon zasa v aktuálnej sezóne ešte vonku neprehral. "Rossoner" v sobotňajšom súboji domácej Serie A zakopli na ihrisku predposledného Lecce (0:1), tréner Carlo Ancelotti napriek tomu verí v postup. "Som optimista, ale na to, aby sme sa dostali medzi štyri najlepšie tímy, budeme musieť odohrať skvelý zápas," konštatoval taliansky lodivod, ktorý nechal v sobotňajšom ligovom stretnutí odpočívať trojicu Ševčenko, Kaká a Gattuso. Fanúšikovia AC sa môžu tešiť už aj na uzdraveného holandského stopéra Jaapa Stama, ako aj na veteránov Paola Maldiniho a Brazílčana Cafua. Kouč Lyonu Gérard Houllier nemôže počítať so službami Portugalčana Tiaga, ktorý videl v úvodnom vzájomnom dueli tretiu žltú kartu, no po odpykaní rovnakého trestu sa do zostavy vracia excelentný realizátor priamych kopov Juninho.
Stretnutie na El Madrigal medzi domácim Villarrealom a Interom možno nazvať juhoamerickou futbalovou bitkou, keďže na súpiskách oboch tímov sa nachádza až 27 hráčov z Latinskej Ameriky. Hrdinom prvého duelu v Miláne, v ktorom premožiteľ bratislavskej Artmedie zdolal hráčov "žltej ponorky" tesne 2:1, sa stal stredopoliar Dejan Stankovič. Srb vypracoval oba góly Interu. "Bola by veľká chyba, ak by sme išli do Španielska len brániť náš jednogólový náskok. Súperovi stačí zvíťaziť 1:0, takže to bude pre nás veľmi ťažké," uviedol Stankovič. Trénerovi "modro-čiernych" Robertovi Mancinimu by mal byť k dispozícii už aj portugalský loptový virtuóz Luis Figo, ktorého trápil zranený sval, kouč domácich Manuel Pellegrini môže po odpykaní dištancu počítať už aj s dvojicou Josico a Rodolfo Arruabarrena.
LIGA MAJSTROV
odvety štvrťfinále:
AC Miláno - Olympique Lyon (prvý zápas 0:0), FC Villarreal -- Inter Miláno (1:2), výkop o 20.45.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
24. apríl 2024 13:14