StoryEditor

Paráda. Bajčičák piaty

03.01.2007, 23:00
Vynikajúci výkon predviedol slovenský reprezentant v behu na lyžiach Martin Bajčičák. V závode na 15 kilometrov klasickou technikou v nemeckom Obersdorfe, dosiahol rodák z Dolného Kubína vynikajúce piate miesto.

Vynikajúci výkon predviedol slovenský reprezentant v behu na lyžiach Martin Bajčičák. V závode na 15 kilometrov klasickou technikou v nemeckom Oberstdorfe, ktorý bol tretím podujatím prestížneho seriálu Tour de Ski, dosiahol rodák zo Zakamenného vynikajúce piate miesto.
Po pomalom začiatku, keď sa vo výsledkovej listine na medzičase po piatom kilometri objavil až na 43 mieste, svoje tempo stupňoval a posúval sa dopredu. Záverečné kilometre boli v jeho podaní skvelé a piate miesto je jeho najlepším výsledkom v prebiehajúcej sezóne. Na víťaza závodu, domáceho reprezentanta Franza Göringa, strácal v cieli necelých 42 sekúnd. V celkovom poradí Tour de Ski sa týmto výkonom posunul na 17. miesto. "Trať bola veľmi náročná, absolútne šitá na mňa. Cítim, že mi stúpa forma. Priznám sa, že tento výsledok je aj pre mňa veľkým prekvapením, pretože klasická pätnástka nie je moja silná disciplína," povedal Bajčičák.
Pre člena klubu ŠKP Štrbské Pleso je to druhé najlepšie umiestnenie na tejto trati v závodoch svetového pohára. Najlepším zostáva výsledok z februára 2005 v nemeckom stredisku Reit im Winkl, kde vyhral svoje doposiaľ jediné preteky svetového pohára.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
09. máj 2024 04:36