Reuters
StoryEditor

Ohlasy zahraničných médií: Sagan je superstar, ktorá ide vlastnú ligu

24.09.2017, 19:45
Autor:
apnapn
Zisk rekordného tretieho titulu majstra sveta v cyklistike si všímajú webové stránky po celom svete.

Cyclingnews (V. Brit.): "Peter Sagan sa zjavil zdanlivo odnikiaľ, aby obhájil jeho tretí titul majstra sveta na konci dychberúceho posledného kola v Bergene. Slovák sa v poslednej zákrute predral dopredu a perfektným hodom bicykla zdolal domáceho Alexandra Kristoffa. Tretí finišoval Austrálčan Michael Matthews."

Cyclingweekly (V. Brit.): "Tretíkrát po sebe! Peter Sagan sa postaral o zápis do histórie ziskom tretieho titulu majstra sveta v sérii v pretekoch s hromadným štartom. Slovák predviedol perfektný záver, v priebehu pretekov bol prakticky neviditeľný. Odtrhol sa až v záverečných stovkách metrov a prekonal nórskeho reprezentanta Alexandra Kristoffa."

iDNES (ČR): "Cyklista Peter Sagan prepisuje históriu. V nórskom Bergene sa stal po tretí raz po sebe majstrom sveta v pretekoch s hromadným štartom. V tesnom špurte predstihol zhruba o 20 centimetrov domáceho Alexandra Kristoffa. Slovák skompletizoval víťazný hetrik, čo sa doteraz nikomu nepodarilo. Sagan po celý čas zostával schovaný uprostred hlavnej skupiny. Pozične šetril sily, zoznamoval sa s traťou a chystal sa na vlastný útok. V závere bojoval o medailu aj Zdeněk Štybar, ale nakoniec skončil na 14. mieste."

Süddeutsche Zeitung (Nem.):  "Slováka oslavovali po jeho historickom hetriku ako rokovú hviezdu, dokonca aj nemeckí aktéri hovoria plní obdivu o najvýnimočnejšom mužovi cyklistiky. ,On je už legendou. Celý čas som bol vpredu a nikde som ho nevidel. Aj som zabudol, že tiež ide,´ocenil Sagana Rick Zabel po skončení aktuálnych majstrovstiev sveta. A Simon Geschke pridáva: ,Hral vysokú hru, objavil sa až na konci. To je, holt, Sagan, on si ide vlastnú ligu.´"

Frankfurter Allgemeine Zeitung (Nem.): "Dlhé sekundy musel Peter Sagan vydržať v cieli - potom zdvihla superstar ruky pred tvár a tešila sa historickému hetriku. Pri pôsobivej cyklistickej párty na ďalekom severe triumfoval v nedeľu Sagan na pretekoch majstrovstiev sveta - ako prvý profesionálny cyklista po tretíkrát za sebou a o cenimetre zhatil nádej nórskeho hostiteľa na domáce víťazstvo."

VG (Nór.): "Kristoff na domácej pôde túžil po zlate, napokon z toho bolo veľké sklamanie. Preteky s hromadným štartom na majstrovstvách sveta v cestnej cyklistike zakončil druhým miestom o centimetre za Petrom Saganom. Preteky sa skončili hromadným špurtom čelnej skupiny. Domáci reprezentant sa odhodlal k dlhému šprintu, ale na Sagana nestačil."

Sporza (Belg.): "Peter Sagan tretím titulom majstra v sérii sveta píše históriu, v Bergene vyhral špurt malej skupiny pred Alexandrom Kristoffom a Michaelom Matthewsom. Sagan sa celý deň držal v ústraní, zbytočne nenastupoval, ale na scéne sa objavil v pravom čase, a ukázal sa tak, ako to vie iba on."

L´Equipe (Fr.): "Hoci na začiatku bolo ťažké odhadnúť, kde skončí dúhový dres, po dojazde to ako obyčajne bolo na pleciach Petra Sagana. Slovák, víťaz v Richmonde 2015 a Dohe 2016, si v nedeľu v Bergene doprial tretí titul majstra sveta. Nenápadný po 267 km pretekov dominoval v konečnom špurte pred domácim Alexandrom Kristoffom a Austrálčanom Michaelom Matthewson. Julian Alaphilippe, autor skvelého zrýchlenie v posledných desiatich kilomerov, sa nakoniec musel uspokojiť s frustrujúcim desiatym miestom."

Przeglad Sportowy (Poľ.): "Boli to fascinujúce preteky. Keď z pelotónu ušli v poslednom kole Julian Alaphilippe a Gianni Moscon, zdalo sa, že to zvládnu. Napokon ich zredukovaný pelotón dostihol a Peter Sagan tradične finišoval najlepšie zo všetkých."

01 - Modified: 2024-04-15 18:50:05 - Feat.: - Title: Expert na Bundesligu pre HN: Leverkusen trafil pri posilách jackpot. Kľúčom k titulu bol aj kouč či mentalita 02 - Modified: 2024-04-11 13:48:59 - Feat.: - Title: VIDEO 16-ročný študent prekonal 22 rokov starý bežecký rekord Usaina Bolta. Slávneho športovca prekonal aj napriek zraneniu 03 - Modified: 2024-04-11 10:16:22 - Feat.: - Title: Peru tvrdí, že našlo vôbec najstaršieho človeka na planéte. Ak sa zistenie potvrdí, 124-ročný Marcelino prepíše históriu 04 - Modified: 2024-04-10 13:27:05 - Feat.: - Title: Extrémy sú tu, už niet cesty späť. Marec bol najteplejší v histórii meraní, už ako desiaty mesiac za sebou 05 - Modified: 2024-04-09 17:55:46 - Feat.: - Title: V Česku padali štvrtý deň po sebe teplotné rekordy, priblížili sa k 29 stupňom
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 05:51