Tréner Ján KozákTASR/Radovan Stoklasa
StoryEditor

Slovensku bude chýbať jediný bod, myslí si Kozák

08.10.2017, 21:19
Autor:
TASRTASR
Potešil ma najviac spôsob, akým sa hráči dopracovali k víťazstvu.

Slovenská šanca na baráž o futbalové MS 2018 žije, reprezentačný tréner Ján Kozák však veľké očakávania nemá a tvrdí, že jeho tímu bude chýbať jediný bod. Slováci si v nedeľu ešte udržali teoretickú nádej, keď v zápase F-skupiny kvalifikácie zvíťazili v Trnave nad outsiderom z Malty 3:0 a do kariet im zahrala aj pomoc Slovinska, ktoré doma remizovalo so Škótskom 2:2.

Kozáka potešil nedeľný suverénny výkon tímu. "Potešil ma najviac spôsob, akým sa hráči dopracovali k víťazstvu. V tomto mužstve je veľká kvalita. Dokáže sa presadiť aj do súperovej zhustenej obrany. Hoci trochu trvalo, kým sme to otvorili. Hrali sme pekne, v dobrej, fantastickej atmosfére, pre toto sa oplatí hrať futbal. Ľudí neoklamete, ľudia vidia kvalitu, dobré výkony," hodnotil na pozápasovej tlačovej konferencii.

Slováci skončili v "efku" druhí, do tabuľky druhých si berú 12 bodov a skóre +5. Či budú mať šancu zabojovať o šampionát v Rusku v novembrovej baráži, ukážu pondelňajšie zápasy v ďalších skupinách. Z pohľadu SR budú zaujímavé duely Wales - Írsko a Ukrajina - Chorvátsko, z ktorých potrebujú Slováci aspoň jeden nerozhodný výsledok. V hre je aj možnosť, že Srbsko prehrá s Gruzínskom, resp. Grécko nezdolá doma Gibraltár a súčasne Bosna a Hercegovina získa všetky body v Estónsku.

Keď mal Kozák porovnať úspešnú kvalifikáciu o EURO 2016 vo Francúzsku s tou terajšou, ešte stále neukončenou, vyšlo mu, že jeden chýbajúci bod rozhodne.

"Hlavný posun je v tom, že v prvej kvalifikácii sme hrali zozadu zo zabezpečenej obrany, čakali na chyby súpera. V tejto kvalifikácii po druhom zápase so Slovinskom, resp. od zápasu so Škótskom doma sme sa jednoznačne chceli presadiť svojim spôsobom hry. Nezávisle od toho, či sme hrali doma alebo vonku. Prišla séria piatich víťazstiev. Ale aký je ten futbal? V prvej kvalifikácii sme vyhrali prvé dva zápasy na Ukrajine a so Španielskom, kde súper bol lepší a dominoval. V tejto kvalifikácii sme vyhrali šesť zápasov, kde sme boli v každom dominantní. Ale v zápasoch, kde to bolo vyrovnané alebo trochu mal navrch súper, sme prehrali. A ten jeden bod nám bude chýbať," myslí si 63-ročný lodivod. 

Priznal, že pondelok bude s veľkou nervozitou sledovať dianie v ďalších skupinách: "Nedá sa to nesledovať. Určite to budem sledovať a budem veľmi nervózny."

01 - Modified: 2021-09-01 21:30:43 - Feat.: - Title: Slovenskí futbalisti v dôležitom zápase siahali na tri body, proti Slovincom uhrali remízu 02 - Modified: 2021-09-01 17:31:14 - Feat.: - Title: Na Slovákov čaká známy súper v dôležitom zápase. Cieľom je ukončiť zlú sériu 03 - Modified: 2017-11-13 20:56:06 - Feat.: - Title: Talianski futbalisti nepostúpili na majstrovstvá sveta. Budú tam chýbať prvý krát po šesťdesiatich rokoch 04 - Modified: 2017-10-10 05:59:47 - Feat.: - Title: Utopický scenár. To je jediná šanca pre našich futblistov 05 - Modified: 2017-10-08 18:31:52 - Feat.: - Title: Slováci nedali Malte šancu. Naša nádej na postup stále žije
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 03:36