StoryEditor

Pucher: Musíte vedieť hrať s každým

02.02.2005, 23:00

V nominácii trénera Františka Hossu na nastávajúci hokejový turnaj v Budapešti sa ocitli i hráči, ktorí na predošlých akciách chýbali. Určite za zmienku stojí návrat útočníka Petra Puchera, ktorý naposledy obliekol slovenský dres na Loto Cupe v roku 2003. Majster sveta spred troch rokov patrí už šesť rokov medzi lídrov moravského klubu zo Znojma a práve jeho dlhodobo vyrovnaná stabilná forma najviac zavážila pri jeho comebacku.
Keďže ste predtým na reprezentačných akciách chýbali, nenadobudli ste dojem, že sa na vás zabúda?
-- Nominácia je vždy výsadným právom realizačného tímu. Tak som to bral a rešpektoval som rozhodnutie zodpovedných. Samozrejme, snažím sa hrať stále čo najlepšie, ale na to, aby moja hra bola posúdená objektívne, sú iní. Určite som sa však nerozlúčil s tým, že sa do národného tímu ešte vrátim.
Možno je to aj paradoxom, že vás pozvali teraz, keď sa príliš vášmu tímu nedarí...
-- Tréner Hossa má dostatok informácií o hre každého hráča a zrejme vedel, prečo sa takto rozhodol. Ja sa tomu môžem iba tešiť a dúfam, že dôveru nesklamem.
V Budapešti nebudete s vašou dvojičkou Marekom Uramom, s ktorým vám to už niekoľko sezón klape práve na českom ľade.
-- Je pravda, že vieme o sebe naslepo a poznáme svoje ťahy, no hokejista musí vedieť zahrať s každým. Treba sa prispôsobiť spoluhráčom a nemožno sa spoliehať iba na to, že nastúpi zakaždým s rovnakými partnermi v päťke či útoku.
Znojmo bojuje o postup medzi osmičku postupujúcich do play-off, pričom momentálne figuruje na deviatom mieste so stratou štyroch bodov na Plzeň. Ako vidíte šance svojho klubu?
-- Nič nie je stratené, strata na Plzeň na ôsmej priečke nie je veľká. Potrebujeme však pravidelnejšie zbierať body. Žiaľ, v tomto ročníku nemáme takú bilanciu ako v minulých rokoch. Niekedy hráme príliš ofenzívne, a naopak, inokedy inkasujeme po zbytočných zaváhaniach v defenzíve. Vymenili sa tréneri, keď Zajíca nahradil Hořava a nastala zmena systému. Keby sa nám v niektorých úsekoch súťaže podarilo viackrát za sebou vyhrať, určite by stúplo sebavedomie mužstva a odrazilo by sa to aj na postavení v tabuľke.
Tento rok sa mužstvá v najvyššej českej súťaži posilnili o vyše 50 zámorských hokejistov. Body sa získavajú ťažšie.
-- Určite áno. Väčšina účastníkov ťaží z vyrovnanosti a rozhodujú drobnosti. Každý zápas je mimoriadne náročný.
Aj do Znojma prišli posily zo zámoria. Ako ste vnímali ich príchod?
-- Prílev hráčov z NHL pomohol českému hokeju, diváci sa viac tešili na zápasy od začiatku sezóny. Napriek tomu, že to vytváralo väčší tlak na kmeňových hokejistov a dochádzalo k častým presunom, majú legionári určite čo ukázať a najmä ich zásluhou sa skvalitňuje súťaž. Každý sa im snaží prispôsobiť v dobrom slova zmysle, lebo oni nie sú nejakí nafúkanci, ale normálni chlapci, ktorí si profesionálne plnia povinnosti.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
23. apríl 2024 19:16