TASR/Pavel Neubauer
StoryEditor

Slováci si pripísali cenné víťazstvo, porazili Američanov

10.11.2017, 17:12
Autor:
TASRTASR
Slovenskí hokejisti vstúpili úspešne do Nemeckého pohára, v prvom zápase zdolali výber USA 2:1.

Slovenskí hokejisti vstúpili do 28. ročníka Nemeckého pohára víťazstvom 2:1 nad reprezentáciou USA. Premiérový reprezentačný gól strelil útočník Patrik Lamper, brankár Ján Laco kryl 34 striel súpera.

V druhom zápase sa sobotu o 16.00 stretnú zverenci Craiga Ramsaya s výberom domáceho Nemecka. USA narazia vo večernom stretnutí na Rusov.

Nemecký pohár - 1. deň:

Slovensko - USA 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)

Góly: 6. Lamper (Romančík, Marcinko), 27. Hovorka (Bezúch) - 54. Sanguinetti (Blum, Roe). Rozhodovali: Piechaczek, Schrader - Gaube, Wölzmüller (všetci Nem.), vylúčení: 4:3 na 2 min., navyše Miele (USA) 10 min. za napadnutie hlavy a krku, presilovky a oslabenia: 0:0.

Slovensko: Laco – Čerešňák, Čajkovský, Jánošík, Mikuš, Romančík, Gernát, Valach, Ďaloga – Hovorka, Ölvecký, Bezúch – Haščák, Bubela, Hecl – Cingeľ, Marcinko, Lamper – Paulovič, Krištof, Sádecký

USA: Zapolski (21. Leggio) - Donovan, Gilroy, Gunderson, Sanguinetti, Reese, Welch, Blum, Billins - O'Neill, M. Acrobello, Little - Lasch, Miele, Stoa - Gionta, Roe, Earl - Sexston, Slater, Malone


Prvú veľkú šancu zápasu mal Američan Stoa, ale spomedzi kruhov netrafil bránku. Zámorskí hráči boli v úvode aktívnejší, ale v 6. minúte podržal puk v pásme Cingeľ, našiel na modrej čiare Romančíka, ktorého strelu tečoval za Zapolskeho chrbát Patrik Lamper.

Vyrovnať mohol v ďalšej veľkej šanci opäť Stoa, tentokrát ho vychytal Laco. Pred koncom prvej tretiny mali Slováci dvakrát možnosť presilovej hry, ale gólovú šancu si nedokázali vypracovať.

V početnej výhode hrali zverenci Craiga Ramsaya aj v úvode druhej tretiny, výbornú šancu mal Valach. Jeho rana od modrej čiary však skončila iba na výstroji Leggia, ktorý po prvom dejstve vystriedal Zapolskeho.

V 27. minúte však prišla ďalšia šanca Slovenska, keď Bezúch vysunul do nájazdu Hovorku. Ten sa pohral s gólmanom USA a zvýšil na 2:0. Slováci predvádzali veľmi disciplinovaný výkon, zlepšili oproti prvej tretine pohyb a veľmi dobre bránili. Všetci hráči sa aktívne zapájali do ofenzívy i defenzívy.

Tretí gól mohol pridať Haščák po piatich minútach hry v tretej tretine, ale v samostatnom nájazde ho vychytal Leggio. Vzápätí znemožnil Američanom znížiť vynikajúcim zákrokom Laco.

Slovenský brankár sa vyznamenal aj v 50. minúte, keď pri dvojnásobnej presilovke súpera dvakrát za sebou zlikvidoval veľké šance na zníženie. V 54. minúte už ale nestačil na strelu Sanguinettiho, ktorý znížil na 2:1. Dve a pol minúty pred koncom skúsili Američania hru bez brankára, úspech im to však neprinieslo.

hlasy po zápase:

Craig Ramsay, tréner SR: "Môj tím dnes podal veľmi bojovný výkon na čele s brankárom Lacom. Využili sme ponúknuté šance a hrali sme dobre v defenzíve. Zblokovali sme množstvo striel."

Patrik Lamper, útočník SR: "Podali sme tímový výkon a podržal nás brankár. Po prvej tretine z nás opadol stres a bolo to poznať. Môj gól bol z kategórie šťastnejších, ale počíta sa."

Ján Laco, brankár SR: "Začali sme ustráchane, ako keby sme nevedeli, čo nás čaká. Potom sme plnili to, čo nám povedali tréneri, fungovalo to výborne. Je pozitívne, že sme zblokovali množstvo striel."

01 - Modified: 2024-04-24 19:18:50 - Feat.: - Title: Nitra je novým majstrom hokejovej Tipos extraligy. Porazila Spišskú Novú ves a získala titul 02 - Modified: 2024-04-24 12:24:10 - Feat.: - Title: Šatan: Všetci slovenskí hrači z AHL sú pre nás zaujímaví. Z Česka chcem päť hokejistov 03 - Modified: 2024-04-23 14:26:40 - Feat.: - Title: MS v hokeji: Čo čakať od výrazných posíl z NHL? Na veľký tlak sú títo borci pripravení, tvrdí expert 04 - Modified: 2024-04-23 07:38:49 - Feat.: - Title: Napraví si chuť vďaka duelom na MS? Osvedčené meno Ramsayho tímu môže ukázať, že si zaslúži viac šancí v NHL 05 - Modified: 2024-04-21 16:18:04 - Feat.: - Title: Hokejisti do 20 rokov skončili na domácom turnaji štvrtí. Mnohí ešte také náročné zápasy nehrali, tvrdí Štrbák
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 09:04