StoryEditor

Svatoš je odsúdený na čakanie

22.05.2007, 00:00
Slovenský hokejista Marek Svatoš má za sebou nie veľmi vydarenú sezónu v drese tímu Colorado Avalanche. Začínal ju v prvom útoku a končil vo štvrtom. 25--ročnému útočníkovi sa skončila v Colorade zmluva. V zámorskej profilige by chcel hrať aj v budúcnosti, ale nevie či to bude v drese "lavín". "Je dosť pravdepodobné, že mi Colorado ponúkne kvalifikačnú zmluvu. Tá by bola vo výške môjho posledného príjmu," povedal Svatoš. Ten bol v poslednej sezóne približne milión dolárov (asi 25 miliónov korún).

Slovenský hokejista Marek Svatoš má za sebou nie veľmi vydarenú sezónu v drese tímu Colorado Avalanche. Začínal ju v prvom útoku a končil vo štvrtom. 25-ročnému útočníkovi sa skončila v Colorade zmluva. V zámorskej profilige by chcel hrať aj v budúcnosti, ale nevie, či to bude v drese "lavín". "Je dosť pravdepodobné, že mi Colorado ponúkne kvalifikačnú zmluvu. Tá by bola vo výške môjho posledného príjmu," povedal Svatoš. Ten bol v poslednej sezóne približne milión dolárov (asi 25 miliónov korún).

Po rozlete prišiel pád
Ako nováčik si urobil Svatoš v minulom ročníku zámorskej profilige s 32 gólmi na konte dobré meno. V druhom roku v drese "lavín" však pridal v 66 zápasoch už len 15 presných zásahov a herne sa trápil. "Každý čakal, že budem patriť medzi produktívnych hráčov. No mne sa nedarilo od úvodu sezóny," uviedol Svatoš. Ku koncu som už ani nenastúpil na niektoré súboje. "Bolo to iné ako rok predtým, vtedy som sa chytil už na začiatku. Mal som pocit, že mi tréner neverí. Nie je to nič príjemné," dodal Svatoš.

Lekár mu zakázal reprezentovať
Svatošova účasť na svetovom šampionáte v Moskve vzhľadom na zdravotný stav neprichádzala do úvahy. Striktne mu to zakázal klubový lekár. "Napriek tomu som svoj príchod zvažoval. Ale doktor mi vyslovene neradil, aby som v tomto stave hral. Riskoval by som komplikácie," skonštatoval Svatoš.
Hoci Coloradu ušiel tesne postup do play-off, slovenský útočník sa z Ameriky po sezóne domov neponáhľal. "Zostal som tam so zranenými slabinami. Teraz bolesti nemám, a tak môžem postupne začať s tréningom," uviedol čoskoro 25-ročný útočník.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
06. máj 2024 19:12