StoryEditor

Ľubomír Reiter: Na tento gól nezabudnem

29.03.2005, 00:00

Zdá sa, že v reprezentácii máte vyárendované miesto na dôležité góly v pozícii náhradníka?
- Som rád, že tak ako proti Lotyšsku, tak aj v Talline sa mi podarilo skórovať. Je jedno, či nastúpim na desať minút alebo od začiatku zápasu. V reprezentácii je to iné ako v klube, prvoradá je pre mňa dôvera trénera Galisa.
S čím vás vyprevádzal na ihrisko?
- Aby som hral typického hrotového hráča a čakal na centre. Ak sú vydarené, tak sa cítim ako ryba vo vode. Našťastie mi Petráš poslal takú prihrávku, ktorá mi sadla na hlavu.
Dosť sme sa však potrápili, kým sme zlomili domácich...
- V prvom polčase sústredene bránili, boli nepríjemní. Možno sme mali hrať viac po krídlach a viac po zemi, lebo v strede obrany mali dobrých hlavičkárov. Hoci, paradoxne, víťazný zásah padol práve hlavičkou.
Čím vás domáci zaskočili?
- Nepoznali sme ich a nevedeli, čo si môžeme dovoliť. Dlhšie trvalo, kým sme sa presadili a uplatnili naše zbrane. Ukázalo sa, že vo futbale niet slabších a silných konkurentov.
Rátali ste s tým, že vôbec nastúpite?
- Mal som zdravotné problémy, bral som antibiotiká, takže kondične som nebol na tom najlepšie, no tréner potreboval urobiť nejaké zmeny, lebo stav sa nevyvíjal podľa predstáv. Veľa práce urobil Martin Jakubko, ktorý si dobre prikryl loptu. Hrali sme prvý raz spolu, ale o nejakej spolupráci nemohla byť ešte reč, lebo sme rozdielne typy.
Kam zaradíte svoju vydarenú hlavičku?
- Medzi najdôležitejšie góly v kariére. Určite na ňu nikdy nezabudnem.
Teraz nás čaká Portugalsko, optimizmus sa o čosi nabalil. Aký výsledok by ste brali?
- Najradšej víťazstvo, ale spokojný by som bol aj s bodom. Lebo Portugalsko je predsa len iný tím než Estónsko a o jeho prednostiach nemožno pochybovať. Hoci výhoda domáceho prostredia je na našej strane, bude to nesmierne zložité.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
24. apríl 2024 05:55