StoryEditor

Ladislav Nagy sa chce vyhnúť operácii

03.05.2005, 00:00

Z účasti na MS vás vyradilo zranenie, ktoré ste utŕžili v poslednom prípravnom stretnutí so Švédskom. Na tento zápas asi tak skoro nezabudnete...
- To veru nie, no hráč nemôže nastúpiť na zápas s obavami, že čo ak sa mu niečo prihodí. Bola to nešťastná náhoda, možno trošku nepozornosti a menšej koncentrácie. Súper ma trafil tak nešťastne, že mi poranil pravé rameno. Hoci som veľmi chcel štartovať na šampionáte, nešlo to a vyšetrenie magnetickou rezonanciou ukázalo väčšie poškodenie než sa pôvodne predpokladalo.
Je psychicky náročné prísť o účasť na šampionáte v poslednej chvíli?
- Pravdaže, lebo som bol navnadený na jedinečnú príležitosť zahrať si na takom skvelom podujatí. Už som sa tešil, ale tak to v živote chodí, že človek mieni a osud mení. Čo má povedať Ivan Majeský, ktorý sa zranil v zápase s Bieloruskom po pár sekundách na ľade?
Máte odletieť do Phoenixu. Kedy sa tak stane?
- Pôvodne som mal do zámoria namierené až na budúci týždeň, ale klub s tým nesúhlasil. Okamžite, ako sa dozvedeli o mojom úraze, trvali na tom, aby som pricestoval. Preto odlietam do Ameriky čo najrýchlejšie, aby som sa podrobil ďalším vyšetreniam.
Hrozí aj operácia?
- Žiaľ, asi áno, hoci radšej by som sa jej vyhol. Po operácii by rekonvalescencia trvala možno i niekoľko mesiacov. U hokejistov sú tieto zranenia dosť časté a viem, že trvá dosť dlho, kým sa zahoja. Mne sa to pritrafilo po prvý raz, ale práve v najmenej vhodnom momente.
Nechceli ste vidieť slovenský tím na MS priamo vo Viedni?
- Žiaľ, preložiť termín návštevy špecialistov sa nedalo. Práve preto budem kamarátom v tíme o to viac držať na diaľku prsty a dúfať, že predsavzatia vyjdú.
Aký výsledok očakávate od slovenskej reprezentácie?
- Verím, že uhrajú pekné umiestnenie a prebojujú sa minimálne do najlepšej štvorky. Máme silný káder a vysoké ambície. A o tímového ducha sa tiež neobávam.
Ako sa pozeráte na ďalšiu sezónu?
- To všetko je vo hviezdach, možno v júni, keď sa vrátim domov, budem múdrejší. Ešte nevedno, či sa NHL rozbehne. Keby nie, tak je zase niekoľko možností, viem aj o záujme Košíc, aby som znovu hral u nich. No uvažovať budem až po tom, keď bude jasné, ako to s ročníkom v zámorí dopadne. Momentálne ma zamestnáva liečba boľavého ramena.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
08. máj 2024 21:41