StoryEditor

Pohárová rozlúčka Prešova

05.03.2006, 23:00
Autor:
SITASITA

Hádzanári Tatrana Prešov sa s účinkovaním v európskych pohárových súťažiach 2005/2006 rozlúčili prehrou. Zverenci trénera Františka Šulca podľahli v sobotňajšom odvetnom stretnutí štvrťfinále Pohára víťazov pohárov tímu Čehovski Medvedi Čechov o sedem gólov 28:35 (13:17). Keďže aj pred týždňom sa na palubovke slovenského majstra tešili z víťazstva 30:27 hráči favorizovaného ruského klubu, s prehľadom si tak vybojovali postup do semifinále. Zeleno-bieli sa v Čechove predstavili v značne oslabenej zostave bez Tumidalského, Pokotyla, Michala Urbana, Kravčáka či Durillu, a to ešte Pekár pre zranenie do hry nezasiahol. "Takmer celý zápas odohrali šiesti hráči. Navyše Kozlov, Kovalenko a Marušák nastúpili s teplotami. Vzhľadom na tieto skutočnosti sme dosiahli prijateľný výsledok. Chalani bojovali až do konca a podali dobrý výkon. Myslím si, že to bola dôstojná rozlúčka s pohárovým účinkovaním. Ak by sme boli v kompletnom zložení, potrápili by sme Medveďov oveľa viac," poznamenal po sobotňajšom dueli športový riaditeľ Tatrana Marián Magdoško.
Pre Prešovčanov je však po minulosezónnom osemfinále Ligy majstrov účasť vo štvrťfinále PVP ďalším cenným úspechom na medzinárodnej scéne. Aktuálny súťažný ročník európskych pohárov tak už vyvrcholí bez slovenského zástupcu.
PVP
Štvrťfinále -- odveta: Medvedi Čechov -- Tatran Prešov (SR) 35:28 (17:13) -- prvý zápas 30:27, do semifinále postúpil Čechov, zostava a góly Prešova: Bražnik, Bakša -- Marušák 7, T. Mažár 4, Kovalenko 4, Huňady 3/3, Pekár, Čorej 1, Fuňak 2, Gruca 3, Kozlov 4, 3 500 divákov.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
04. máj 2024 13:55